Την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αυτή τη φορά με αφορμή τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις επαφές του πρωθυπουργού στο περιθώριο της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Βενιζέλος καταλήγει με το ερώτημα: «Πού βαδίζει η χώρα; Τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες ενόψει της 30ής Ιουνίου 2015;»

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η κοινή γνώμη σας παρακολουθεί:

  • Να αποζητάτε εναγωνίως συνεχείς επαφές με την κ. Μέρκελ και ενίοτε με τον κ. Ολάντ και να δημιουργείτε την εντύπωση μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης υψηλού επιπέδου που κάθε φορά καταλήγει στο να σας παραπέμπει στην τρόικα, το Brussels Group, το Euro Working Group, το Eurogroup.
  • Να διοχετεύετε, σε καθημερινή βάση, αντιφατικές πληροφορίες, αισιόδοξες και σε λίγη ώρα απαισιόδοξες, ως προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group γύρω από τον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό και όλο τον κατάλογο θεμάτων του προγράμματος προσαρμογής που συνδέει τη χώρα με το ΔΝΤ και την ΕΕ.
  • Να δηλώνετε ότι δεν θα υπογράψετε ‘μνημονιακή συμφωνία’, ενώ έχετε ήδη υπογράψει την τετράμηνη παράταση του τρέχοντος μνημονίου -ερήμην μάλιστα της Βουλής- και γνωρίζετε ότι μετά την 30ή Ιουνίου κατέστη δυστυχώς αναπόφευκτο το μνημόνιο 3, ύστερα από τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες με ευθύνη σας.
  • Να επαναλαμβάνετε ‘λεβέντικες’ δηλώσεις ότι η χώρα δεν θα εκπληρώσει τις επόμενες διεθνείς υποχρεώσεις της γιατί πάντα προηγούνται μισθοί και συντάξεις, όταν είναι γνωστό ότι εάν οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία , τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής μισθών και συντάξεων υπό συνθήκες πρωτογενούς ελλείμματος στο οποίο δυστυχώς επέστρεψε η χώρα. Όλα αυτά δε ενώ είδαμε ανάλογοι λεονταρισμοί να διαψεύδονται με την καταβολή της δόσης της 12ης Μαΐου στο ΔΝΤ!
  • Να μετατρέπετε την διεθνή διαπραγμάτευση με την ΕΕ και το ΔΝΤ σε εσωκομματικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ και να αποδέχεστε ότι δεν προτάσσεται το εθνικό συμφέρον, αλλά η ανάγκη να διατηρηθεί η κομματική ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Το δόγμα σας δυστυχώς είναι ‘Πρώτα το κόμμα και μετά η Πατρίδα’!

» Εν όψει αυτών ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός: «Πού βαδίζει η χώρα; Τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες εν όψει της 30ής Ιουνίου 2015;»