Η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει άμεσα συμφωνία για όλα τα ζητήματα, η υλοποίηση της οποίας δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει στάδια σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ν. Χουντής.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο κ. Χουντής τόνισε ότι «έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το ενδιάμεσο έχει περιοριστεί γιατί εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια. Επί της ουσίας επιδιώκουμε μια συμφωνία τώρα για όλα. Για να μην έχουμε συνεπώς όλες αυτές τις διαδικασίες οι οποίες μας ταλαιπωρούν αλλά ταλαιπωρούν και τους εταίρους. Τώρα, αν στην υλοποίηση υπάρχουν κάποια στάδια αυτό ίσως να είναι κάτι που υπηρετεί αυτή την στρατηγική».

Συμπλήρωσε ότι το ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί «μια συμφωνία – λύση προκειμένου να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα της ρευστότητας και τα προβλήματα του χρέους και της ανάπτυξης».

«Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πράγμα υπάρχει αυτός ο οδικός χάρτης Eurogroup, συμφωνία, σήμα στον Ντράγκι ή και πολιτική συμφωνία σε ανώτερο επίπεδο πράγμα που είναι και η ουσία αυτής της διαπραγμάτευσης», είπε.

Αναγνώρισε ότι η «πολιτική βούληση η οποία αποτυπώθηκε στη Ρίγα για άλλη μια φορά από τους πολιτικούς ηγέτες και τον Γιούνκερ και άλλους ότι εμείς θέλουμε λύση, δεν θέλουμε να πάει η Ελλάδα προς τα βράχια, αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στη συμφωνία στις γενικές της γραμμές και αυτό είναι το επίδικο αυτής της περιόδου».

Εκτίμησε ότι η όποια συμφωνία θα περιλαμβάνει και την αναδιάρθρωση του χρέους, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι «με αυτό το χρέος δεν μπορούμε να προχωρήσει η υπόθεση κάποιου προγράμματος».