O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης βρέθηκε την Πέμπτη το βράδυ αντιμέτωπος με την καθολική αντίδραση κομματικών και κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όταν προσπάθησε να ενημερώσει την πολιτική γραμματεία και το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις επικείμενες εξελίξεις.

Στην ομοβροντία κατά της διαπραγματευτικής τακτικής και της ίδιας της διαπραγματευτικής ομάδας πρωτοστάτησε η πρόεδρος της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ούτε λιγο ούτε πολύ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης

Η αντιπαράθεση της προέδρου της Βουλής με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ήταν ενδεικτική της έντασης που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματος για τα επαχθή μέτρα που θα περιλαμβάνει μια συμφωνία με τους δανειστές, παραβιάζοντας τις «κόκκινες γραμμές», αλλά και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η αιτία της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην πρόεδρο της Βουλής και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση μεταξύ τους ξεκίνησε, όταν ο κ. Δραγασάκης κάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου να καταθέσει τα αποθεματικά της Βουλής στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος, κατά τα πρότυπα των δήμων και των περιφερειών.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε.

Η πρόταση της κυβέρνησης είναι η μεταφορά των αποθεματικών της Βουλής να γίνει στα πρότυπα που έγινε και με αυτά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πριν από δύο εβδομάδες, μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να έχει εκφράσει συνολικά τη διαφωνία της επί του θέματος αυτού και θεωρείται πολύ δύσκολο να δώσει τα αποθεματικά.

Σε σχόλιό του το ΠαΣοΚ αναφέρει ότι «ο κ. Βούτσης κατηγορούσε τους δημάρχους ότι δεν δίνουν τα αποθεματικά των ΟΤΑ γιατί «δεν θέλουν η κυβέρνηση να μακροημερεύσει». Τώρα που δεν δίνει και η κυρία ΠτΒ τα αποθεματικά, τι έχει να πει»;