Επεισόδιο σε βάρος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης στο χωριό Πεθελινό των Σερρών όταν μία ομάδα δέκα ατόμων επιτέθηκε φραστικά στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να παρέμβουν τα ΜΑΤ και να υπάρξουν και δύο προσαγωγές.

Ο κύριος Σαμαράς βρισκόταν σε περιοδεία στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές των Σερρών συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματός του όταν ξαφνικά εμφανίστηκε η ομάδα αυτή και άρχισε να εκτοξεύει ύβρεις εναντίον του κατηγορώντας τον κυρίως για τις επιβαρυντικές αλλαγές στις συντάξεις για τον αγροτών ενώ ορισμένοι εξ αυτών του φώναζαν γιατί όπως έλεγαν τους πέταξε χημικά όταν πήγαν να τον επισκεφτούν στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Υπήρξε μεγάλη ένταση, ο αστυνομικός διευθυντής διέταξε τις προσαγωγές και δύο προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνηση Σερρών.

Αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης τηλεφώνησε στην Αστυνομική Διεύθυνση και ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες καθώς ο πρόεδρος του κόμματος δεν επιθυμεί την ποινική τους δίωξη.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση ενημερώθηκε ότι οι υπηρεσίες της προχώρησαν σε εξακρίβωση στοιχείων και μετά από αυτό επέτρεψαν στους προσαχθέντες να αποχωρήσουν όμως ο ένας εξ αυτών αρνήθηκε και είπε πως θα παραμείνει και θα περιμένει το δικηγόρο του.

Εντωμεταξύ μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μία πολιτευτής με μία ομάδα πολιτών μετέβησαν στην αστυνομική διευθύνηση και ζητούσαν την απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Ο κ. Σαμαράς συνέχισε την περιοδεία του και στα υπόλοιπα χωριά του «χτυπημένου» από τις πλημμύρες νομού χωρίς να δώσει σημασία στο επεισόδιο.