«Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην πρόσκρουση στο παγόβουνο. Ηασυντόνιστη ορχήστρα των ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ παίζει αμέριμνη για το εσωκομματικό ακροατήριο, δε δικαιούται όμως να παρασύρει τη χώρα στο βυθό» τονίζει το Ποτάμι και ζητά σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών «προκειμένου να συζητηθεί ανοιχτά ηπορεία των διαπραγματεύσεων και η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδαςστην ευρωζώνη».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:

«Το σκωτσέζικοντουζπου ζουν οι πολίτες με την κυβέρνησητη μια μέρα να δηλώνει αισιόδοξη για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεωνκαι την επόμενη να διαδίδει ότι υπάρχει αδιέξοδο, πρέπει να τελειώνει.

»Τα μηνύματα αυτά αντανακλούν τις αντιφάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Άλλοι καλούν για συμφωνία, όπως ο κ. Παπαδημούλης και ηκυρία Κατσέλη, άλλοι επιμένουν σε ρήξη όπως ο κ. Λαφαζάνης και η «αριστερή πλατφόρμα» ενώ άλλοι όπως ο κ.Μανιός μιλούν ανοιχτά και ανέμελαακόμη και για πιστωτικό γεγονός δίχως να αναλογίζονται τις καταστροφικές συνέπειες.

»Κάθε μέρα που περνάει μας φέρνει πιο κοντά στην πρόσκρουση στο παγόβουνο. Ηασυντόνιστη ορχήστρα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παίζει αμέριμνη για το εσωκομματικό ακροατήριο, δε δικαιούται όμως να παρασύρει τη χώρα στο βυθό.

»Επειδή ο κ. Τσίπρας διστάζει να πάρει αποφάσεις, το Ποτάμι επαναλαμβάνει την πρόταση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συζητηθεί ανοιχτά ηπορεία των διαπραγματεύσεων και η διασφάλιση της θέσης της Ελλάδαςστην ευρωζώνη».