Ως έμμεσο «άδειασμα» του υπουργού Οικονομικών Ι. Βαρουφάκη ερμηνεύθηκε η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. Τσακαλώτου, ο οποίος αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» με τους εταίρους, ότι «μαθαίνουμε από τα λάθη μας και γι’ αυτό κάνουμε βελτιώσεις για να συντονιζόμαστε καλύτερα».

Προκληθείς από τον βουλευτή της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος σχολίασε ότι «η αγορά εκλαμβάνει ως τρομερά θετικό νέο ότι τη διαπραγμάτευση δεν θα την έχει ο Βαρουφάκης», ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι «μόνο όταν διαπραγματεύεσαι δεν κάνεις λάθη». «Εσείς ήσασταν από την ίδια πλευρά, εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη και ξέρει ο λαός, γι αυτό μας εμπιστεύεται, ότι του λέμε την αλήθεια», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος και συμπλήρωσε: «Ο λαός είναι σίγουρος ότι θα τους λέμε την αλήθεια και όταν πάμε καλά και όταν δεν πάμε». Ενώ κατέληξε: «Και επειδή μαθαίνουμε από τα λάθη μας κάνουμε συνεχώς βελτιώσεις για να συντονιζόμαστε καλύτερα».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε: «Μαθαίνετε, αλλά στου κασίδη το κεφάλι», ενώ επισήμανε ότι «από λόγια χορτάσαμε, όσο εσείς διαπραγματεύεστε ο τουρισμός πέφτει, επιχειρήσεις κλείνουν». «Αφήστε τα πολλά λόγια και κάντε καμία δουλειά», τόνισε.