Ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Ανγκελα Μέρκελ την Κυριακή, σε καλό κλίμα. Παράλληλα, με φόντο τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον πρόεδρο του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο, σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση.

Παράλληλα, εν μέσω της απομόνωσης που -κατά τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες- φαίνεται ότι βίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΟΕ Ν.Χουλιαράκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες του Brussels Group και συγκεκριμένα να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη αύριο, Δευτέρα.

Το Brussels Group θα επαναληφθεί δια ζώσης την Τετάρτη, με στόχο την επιτάχυνση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

Εν όψει της συνεδρίασης του Brussels Group, το απόγευμα της Κυριακής βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη πραγματοποιείται αποτίμηση των αποτελεσμάτων τής μέχρι στιγμής διαπραγμάτευσης και του Eurogroup της Παρασκευής, ενώ παράλληλα καταρτίζεται στρατηγική για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μελετά εναλλακτικές προτάσεις σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των «καυτών» θεμάτων της διαπραγμάτευσης, όπως είναι ο ΦΠΑ, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.