Συνέδριο για επανακαθορισμό της φυσιογνωμίας του κόμματος και τη διατύπωση οικονομικής πρότασης για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, προτείνει ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, με συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

«Επαναπροσδιορισμός ιδεολογίας με την έννοια του ιδεολογικού πλαισίου, δεν χρειάζεται. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έχει προσδιορίσει το ιδεολογικό πλαίσιο της Νέας Δημοκρατίας… Αυτό που χρειάζεται επανακαθορισμό είναι η φυσιογνωμία μας ως κόμμα. Είμαστε αρχηγικό κόμμα ή κόμμα αρχών; Ο λόγος μας είναι τεκμηριωμένος ή κυριαρχούν οι «κραυγές»; Έχουμε ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές με τα άκρα; Μας αρκεί η διαχείριση της κρίσης ή πιστεύουμε ότι χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο; Όλα αυτά πρέπει να απαντηθούν, γιατί όλα αυτά συνιστούν την απάντηση στο ερώτημα «ποια Νέα Δημοκρατία θέλουμε». Ο προγραμματικός μας λόγος δεν μπορεί να είναι μόνον η εφαρμογή μνημονιακών υποχρεώσεων ή η έξοδος από δανειακές συμβάσεις» λέει χαρακτηριστικά.

Δηλώνει ανήσυχος για τις διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας πως «μέχρι στιγμής πλεονάζουν οι πρόσκαιροι πανηγυρισμοί, όπως μετά το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και ύστερα από την προηγούμενη συνάντηση με την κα Μέρκελ, αλλά απουσιάζει το αποτέλεσμα».

Τονίζει, ακόμη, πως «ως Νέα Δημοκρατία οφείλουμε να στηρίξουμε τη διαπραγματευτική προσπάθεια, διότι αυτή είναι της χώρας και όχι της συγκεκριμένης κυβέρνησης. Θα πρέπει να την πιέσουμε όμως παράλληλα να βαδίσει στον δρόμο της λογικής και να κατανοήσει επιτέλους ότι μια τυχόν έξοδος από το ευρώ είναι ένα σενάριο εθνικής καταστροφής με ανυπολόγιστες συνέπειες».