Το ενδεχόμενο εκλογών επισκίασε την συζήτηση στην Βουλή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία τα διαθέσιμα των φορέων του Δημοσίου πηγαίνουν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Τόσο ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος, όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης έθεσαν το θέμα ενώ η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλη ότι «δεν φοβόμαστε τις εκλογές» πυροδότησε πολλές συζητήσεις.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «για να φυτιλιάσει για άλλη μια φορά την αβεβαιότητα μιλάει πλέον όλο και πιο συχνά για εκλογές και δημοψήφισμα». «Εμείς δε φοβόμαστε, εδώ είμαστε κάθε μέρα και πιο δυνατοί, αλλά εσείς ποιον προσπαθείτε να φοβίσετε; Ποιον αλήθεια απειλείτε με εκλογές; Τους δανειστές; Υπάρχουν στ’ αλήθεια κάποιοι τόσο αφελείς ανάμεσά σας, που πιστεύουν ότι είναι οι εκλογές απειλή για τους δανειστές;», διερωτήθηκε. «Δε φοβάστε ότι οι εκλογές θα σημάνουν την άτακτη χρεοκοπία της χώρας;», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αλλά και ο κ. Βενιζέλος προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι όσον αφορά το δημοψήφισμα κάτι τέτοιο θα εκληφθεί ως δημοψήφισμα «Ναι» ή «Όχι» στο ευρώ και άμα τη προκηρύξει θα καταρρεύσει η χώρα, ενώ όσον αφορά τις εκλογές είπε: «Μάλιστα, εκλογές το καταλαβαίνω. Δεν σας φτάνει η πλειοψηφία που έχετε; Δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας; Δεν έχετε εμπιστοσύνη στους ΑΝΕΛ;». Μάλιστα υπενθύμισε ότι εκλογές σημαίνει κατά το Σύνταγμα ότι πρέπει «να πάτε να παραιτηθείτε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να διοριστεί κυβέρνηση διεξαγωγής εκλογών, έτσι λέει το Σύνταγμα, τον πρώτο χρόνο μετά προηγούμενες εκλογές». «Οπότε ναι, εμείς που είμαστε το μικρότερο κόμμα της Βουλής, σας λέμε: ναι, αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, πείτε το. Εξηγήστε στον ελληνικό λαό όμως τα ψέματα, την ανακολουθία και πάτε να ζητήσετε ξανά εντολή. Να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης δήλωσε ότι «εμείς δε φοβόμαστε τις εκλογές». «Έχουμε νωπή εντολή λαού και αν χρειαστεί το πολιτικό μας σχέδιο να αναβαπτιστεί στην γνώμη του ελληνικού λαού θα γίνει. Αν υπάρξει συμφωνία και χρειαστεί λαϊκή νομιμοποίηση αυτής της συμφωνίας δεν θα το φοβηθούμε», υπογράμμισε.