Σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα διεξήχθη, σύμφωνα με το Μαξίμου, η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελλάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ η οποία κράτησε μια περίπου ώρα.

Στη συζήτησή τους καταγράφηκαν τα σημαντικά, κατά την κυβέρνηση, βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία μέχρι τέλους Απριλίου.

Σύμφωνα και με όσα ανέφερε νωρίτερα ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από την Ανγκελα Μέρκελ την επίσπευση των διαδικασιών που θα φέρουν μια λύση ώς το τέλος του μήνα και σε κάθε περίπτωση πριν από την επόμενη λήξη των ομολόγων της ΕΚΤ.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Δηλώσεις Μέρκελ

Μετά το πέρας της Εκτακτης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, η καγκελάριος δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να ξεμείνει από μετρητά η Ελλάδα προτού επιτευχθεί μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της.

Μιλώντας μετά την «εποικοδομητική», όπως τη χαρακτήρισε, συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι συμφώνησαν να παραμείνει εμπιστευτικό το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Όταν ρωτήθηκε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα πριν επιτευχθεί μια συμφωνία με την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, η καγκελάριος απάντησε: «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό».