Σαφές μήνυμα προς την «εσωκομματική αντιπολίτευση» ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προεδρία της ΝΔ έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς με την συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγκα (εκπομπή ONline) με τη φράση: «Αν έφευγα από την ηγεσία της ΝΔ θα φυγομαχούσα».

Η λεγόμενη «εσωκομματική αντιπολίτευση» αξιολόγησε πολύ αρνητικά την συνέντευξη του κ. Σαμαρά και μεταδίδει μήνυμα για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο εσωκομματικό πεδίο, ενώ αντίθετα υποστηρικτές του προέδρου της ΝΔ θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ισοϋψής του στο εσωτερικό του κόμματος.

Κεντρικά στελέχη της ΝΔ που κινούνται απέναντι από την ηγετική ομάδα της ΝΔ επιμένουν ότι «πολύ σύντομα θα υπάρξει σαφές στίγμα για αλλαγή σελίδας» στην αξιωματική αντιπολίτευση και διευκρινίζουν σε συνομιλίες τους, ότι «τότε το κύμα θα συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του».

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς ζήτησε από την κυβέρνηση να υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές και όχι ρήξη ή πρόωρες εκλογές. «Η κυβέρνηση πρέπει να συγκρουστεί με τον εαυτό της. Η χώρα είναι απομονωμένη. Αν η κυβέρνηση δεν πληρώσει, το Grexit επιστρέφει. Πρέπει να υπάρχει συμφωνία», τόνισε χαρακτηριστικά.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές, επιχείρησε να εξουδετερώσει, όσο αυτό είναι εφικτό στην παρούσα φάση, το κλίμα εσωστρέφειας, επιμένοντας ότι το θέμα ηγεσίας έχει κλείσει.

Παρά την άποψη πολλών βουλευτών στην Κ.Ο. της ΝΔ ότι το κόμμα πρέπει να πάει σε συνέδριο, ο κ. Σαμαράς, σε μία προσπάθεια να αποδυναμώσει πολιτικά και επικοινωνιακά τους αμφισβητίες του, δεν έκανε βήμα πίσω από τα όσα έχει πει κατά καιρούς για το θέμα της διαδοχής.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς έκλεισε, στην παρούσα φάση, και το θέμα της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου, ενώ προχώρησε όμως και σε μια πολιτική κίνηση, εξαπολύοντας και καταγγέλλοντας ουσιαστικά όσοι με τις πράξεις τους ωθούν τη ΝΔ σεεσωστρέφεια ότι κινούνται ενάντια στο συμφέρον του κόμματος και της χώρας.

«Τους ζήτησα αν έχουν θέμα ηγεσίας να το θέσουν,κανείς δεν το έθεσε. Θα το θέσουμε τώρα;» ήταν μια χαρακτηριστική φράση του κ. Σαμαρά, ο οποίος εμφανώς ενοχλημένος από το γεγονός ότι συνεχίζεται η συγκεκριμένη συζήτηση, είπε: «αυτά συζητήθηκαν και στηνκοινοβουλευτική ομάδα και στην Κεντρική Επιτροπή».

Η προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνολικά της σημερινής ηγετικής ομάδας να υποτιμήσει τις κινήσεις και δηλώσεις των δελφίνων και των αντιφρονούντων ήταν εμφανής, ενώ ο ίδιος έδειξε ότι έχει στρατηγική απονομιμοποίησης των όποιων πολιτικών πρωτοβουλιών τους.

Μάλιστα, έφθασε στο σημείο να αμφισβητήσει και τα όσα έχουν παρουσιαστεί στα ΜΜΕ για τις κινήσεις της «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» σχετικά με τη διαδικασία συλλογής υπογραφών για αλλαγή ηγεσίας ή της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου, λέγοντας: «Εγώ να δείτε πόσο καιρό ακούωγια υπογραφές».

Δεν ήταν τυχαία η επισήμανσή του ότι η εσωστρέφεια ουσιαστικά αποτελεί σανίδα σωτηρίας στο ΣΥΡΙΖΑ. «Εσωστρέφεια τώρα πουχρειάζεται εξωστρέφεια για τον κίνδυνο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ εγώ δεν το κάνω.Θα ήταν αντι-νεοδημοκρατικό» είπε και συμπλήρωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να μπει σε μιαφάση εσωστρέφειας, καθώς αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε νακάνει στον κ. Τσίπρα και από πλευράς χρόνου και από πλευράς πολιτικών δικώντου ελιγμών».

Ο ίδιος θέλησε να δείξει ότι είναι αποφασισμένος να κινήσει τις σχετικές καταστατικέςδιαδικασίες με δική του και μόνον πρωτοβουλία, παρέπεμψε στις νομαρχιακές συνδιασκέψεις και στις προσυνδιασκέψεις που ξεκινούν μεθαύριο από την Πάτρα με τελικό σταθμό την Εθνική Συνδιάσκεψη του Ιουλίου. Στο αίτημα για συνέδριο, απλά φάνηκε πως σχεδιάζει να πραγματοποιηθεί, όπως προβλέπεται καταστατικά, στα μέσα του 2016, με τη φράση «θα γίνει στην ώρα του».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να εμφανιστεί δικαιωμένος, λέγοντας ότι κάθε ημέρα αισθάνομαι ότι ο κόσμος λέει ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα ενώ, αντιθέτως, με την προηγούμενη βγαίναμε από το τούνελ.

Ο ίδιος δεν έδειξε διάθεση πολιτικού αναχωρητισμού, παρά τις μετρήσεις που τον εμφανίζουν σε χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας, με τη φράση: «Θα είχα την καταφρόνια των πολιτών που θα μου έλεγαν ότι την πιο κρίσιμη ώρα εσύ που γνωρίζεις, που έχεις σχέσει με την Ευρώπη, που μπορείς να βοηθήσεις τη χώρα, σηκώνεσαι και φεύγεις». Επίσης, για μια ακόμη φορά επέμεινε ότι το κόμμα του άντεξε εκλογικά, αφού έχασε όπως είπε μόλις 1,7% παρά τη σκληρή λιτότητ