Συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ θα έχει την Πέμπτη στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει ως αντικείμενο τη μετανάστευση και αποφασίστηκε μετά τα τραγικά ναυάγια των τελευταίων ημερών στη μεσόγειο.

Υπήρξε αμοιβαία βούληση Τσίπρα-Μέρκελ για τη συνάντηση στις Βρυξέλλες, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο Mega.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα τηρήσει την ίδια στάση που κρατά σε όλες τις επαφές του με τους ξένους ηγέτες σε σχέση με όλα όσα πάγια θέτει η Ελλάδα για αμοιβαία επωφελή λύση. «Πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση. Δεν μπορούν να σέρνουν μια τέτοια λύση και να κατηγορούν την Ελλάδα για καθυστέρηση» ανέφερε ο κ.Σακελλαρίδης.

Το ραντεβού στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το Μεταναστευτικό έκλεισε έπειτα από επικοινωνία του διπλωματικού συμβούλου του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη, που ήταν παρών και στη συνάντηση του Βερολίνου και του υπευθύνου για ευρωπαϊκά θέματα της Ανγκελα Μέρκελ, Μέγιερ-Λαντρούτ.

Το πρωθυπουργικό επιτελείο επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας να εμφανιστεί σωστά προετοιμασμένος ενώπιον της γερμανίδας καγκελαρίου.

Ήδη ο κ. Τσίπρας έχει συναντηθεί με τον Γιάνη Βαρουφάκη μετά το τελευταίο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών στην Ουάσιγκτον και τα πιεστικά μηνύματα που κόμισε από το ΔΝΤ αλλά και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για επιτάχυνση της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης, ενώ εντός της ημέρας θα ενημερωθεί για τα βήματα που έχουν συντελεσθεί στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του Brussels Group όπου έχει διαπιστωθεί μία πρώτη προσέγγιση στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.