Επικοινωνιακού Τύπου πιέσεις χαρακτηρίζει τις δηλώσεις ξένων αξιωματούχων και τα σχετικά δημοσιεύματα η κυβέρνηση και επιμένει ότι οι προτάσσεις της έχουν κατατεθεί και είναι γνωστές, ενώ υπογραμμίζει εκ νέου ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τις «κόκκινες γραμμές» της.
Την ίδια στιγμή, επαναφέρει ως επιχείρημα ότι από τον Αύγουστο του 2014 η Ελλάδα αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της με ιδίους πόρους.
Σχετικό σημείωμα που διακινήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρει ότι «το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι επικοινωνιακές πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.λπ.».
Στο ίδιο σημείωμα περιλαμβάνεται η κατηγορηματική διαβεβαίωση: «Η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές» της, τις οποίες άλλωστε έθεσε και το εκλογικό σώμα στις 25 Γενάρη. Το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει λεπτομερείς λίστες, επεξεργασμένες προτάσεις, χρονοδιαγράμματα, κ.α. Υπάρχουν προτάσεις, τις γνωρίζουν πολύ καλά και, μάλιστα, οι ίδιοι τις διαρρέουν!».
Στο ίδιο πνεύμα, κυβερνητικές πηγές μέσω του ίδιου κειμένου που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως «ορισμένοι υπερσυντηρητικοί κύκλοι σε Ελλάδα και εξωτερικό αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα. Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αυτές οι πολιτικές εφαρμόστηκαν, απέτυχαν και οδήγησαν τη χώρα στην τραγική κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού».
Το κείμενο καταλήγει σε μία «προειδοποίηση»: «Αντί, λοιπόν, να διαρρέουν, επιχαίροντας, σενάρια περί χρεοκοπίας ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική τους, πολλώ δε μάλλον που η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο του 2014».