Για δυναμική και ταχεία επιστροφή της ΝΔ και του ίδιου στην κεντρική πολιτική σκηνή ως έχουσα την πρωτοβουλία των κινήσεων μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς σε δείπνο που παρέθεσε σε πρωτοεκλεγέντες βουλευτές του κόμματός του.

«Και ο Σαρκοζί έκανε come back» φέρεται να είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το βράδυ της Τρίτης, στους βουλευτές που εξελέγησαν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου σε μια χαλαρή συζήτηση στην ταβέρνα «Βασίλης» στην Κηφισιά.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το φρόνημα των βουλευτών του, ώστε να μην υπάρχει απογοήτευση και από τις δημοσκοπήσεις και το γενικότερο πολιτικό κλίμα που είναι κακό για τη ΝΔ, ανέφερε ως παράδειγμα την μεγάλη νίκη του Νικολά Σαρκοζί στις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία. Το παράδειγμα περί Σαρκοζί, όμως έχει άλλη «ανάγνωση» από τους «καραμανλικούς» που «ονειρεύονται» επιστροφή του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όπως του πρώην Προέδρου της Γαλλίας.

Σε συνέχεια της συνέντευξης που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής, όπου είπε πως δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ και να δρομολογήσει ο ίδιος διαδικασίες, αν και είπε πως δεν είναι παντρεμένος με την καρέκλα, φράση που μεταφράζεται διαφορετικά από πολλές πλευρές, ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι έχει στο μυαλό του την επιστροφή σε πρωταγωνιστικό ρόλο όπως και ο Ν.Σαρκοζί.

Στους παριστάμενους βουλευτές, Θόδωρο Φορτσάκη (Επικρατείας), Βασίλη Οικονόμου (Αττικής), Γιώργο Κουμουτσάκο, Ανδρέα Κατσανιώτη (Αχαϊας), Αναστάσιο Δημοσχάκη (Έβρου), Κώστα Βλάσση (Αρκαδίας), Βασίλη Γιόγιακα (Θεσπρωτίας), Χρήστο Μπουκώρο (Μαγνησίας), Κώστα Αχ. Καραμανλή (Σερρών), Γιάννη Αντωνιάδη (Φλώρινας) και Νίκη Κεραμέως (Επικρατείας) προέβλεψε ότι πολύ σύντομα η ΝΔ θα δικαιωθεί και θα υπάρξει ανατροπή του πολιτικού κλίματος.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς έβαλε ορόσημο τον προσεχή Ιούνιο, οπότε λήγει και η τετράμηνη παράταση του παρόντος προγράμματος, ενώ είχε ενδιαφέρον η άποψη που εξέφρασε ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος είναι δύσκολο αμέσως να παραδεχθεί ότι είναι «κοψοχέρης», αν και είπε πως σταδιακά θα διαπιστώνει ποιος έχει δίκιο, αφού τα πραγματικά προβλήματα όλο και χειροτερεύουν.

«Οι εξελίξεις θα μας δικαιώσουν πολύ πιο γρήγορα» τόνισε, επαναφέροντας εμμέσως το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης», το οποίο βεβαίως έχει αποσυρθεί από την δημόσια φρασεολογία, όπως έπραξε ο κ. Σαμαράς και στο Βήμα της Κυριακής.

Ο τέως Πρωθυπουργός, σε μια ιδιαίτερη χαλαρή ατμόσφαιρα, εκτίμησε ότι θα υπάρξει ανατροπή του πολιτικού κλίματος, ανέφερε πως οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές και συμπλήρωσε: «Είμαστε ο πιο αξιόπιστος συνομιλητής στην Ευρώπη».

Ο κ. Σαμαράς, λέγοντας ότι δεν έχει προσωπικά γινάτια με κανένα στέλεχος και καταπίνει πολλά για το καλό της παράταξης. Εμφανίστηκε υπέρμαχος των σαρωτικών αλλαγών στο κόμμα και της ανάθεσης ρόλων σε πολλούς, ενώ τόνισε και την ανάγκη να ανοιχθεί το κόμμα στην κοινωνία μέσω μιας αμφίπλευρης διεύρυνσης προς τα δεξιά και προς τα αριστερά.