Ενισχυμένοι εμφανίζονται οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας. Το 55,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση γίνεται σωστά, ενώ μικρή αύξηση καταγράφεται στο ποσοστό εκείνων που φοβούνται την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης -για λογαριασμό του ΣΚΑΙ- και σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της αντίστοιχης έρευνας τον Ιανουάριο, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 69,5% θετικές και πολύ θετικές γνώμες, αύξηση 42% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, και ο Πάνος Καμμένος 35% θετικές γνώμες, με αύξηση 23%.

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζει πτώση 15%, ο Σταυρός Θεοδωράκης 5%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 3% και από 1% οι κύριοι Κουτσούμπας και Μιχαλολιάκος.

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση, το 55,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι γίνεται σωστά.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, στο ερώτημα ποιο συναίσθημα σας προκαλεί πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, το 43,5% στις 16 – 17 Μαρτίου απαντούσε φόβο, το 14,5% ελπίδα, το 26% κανένα συναίσθημα γιατί δεν θα φέρει κάτι διαφορετικό και το 16% απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Συγκριτικά, στις 26 – 27 Μαρτίου το 45,5% των ερωτώμενων απάντησε φόβο, το 11% ελπίδα, το 26,5% κανένα συναίσθημα και το 17% δεν πιστεύει πως υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Kακή εντύπωση στο 56% των ερωτηθέντων έκανε η υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Γιώργου Κατρούγκαλου.