Μια φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαρά προκάλεσε ένταση και έναν ασυνήθιστο καυγά με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο αρχηγός της ΝΔ αναφερθείς στους υπαινιγμούς του Αλ. Τσίπρα σχετικά με τα ξένα δημοσιεύματα -που κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά- σύμφωνα με τα οποία εμπλέκεται πρώην στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο τέως πρωθυπουργός του είπε ότι «εγώ είμαι της ευθείας, της αντρικής σχολής».

Ο υπαινιγμός προκάλεσε ηχηρές αντιδράσεις από τα έδρανα της πλειοψηφίας καθώς θεωρήθηκε ως σεξιστικό υπονοούμενο και ο κ. Σαμαράς έσπευσε να πει ότι εάν το θεωρείτε τέτοιο το παίρνω πίσω, χωρίς ωστόσο να αλλάξει την ουσία της κριτικής του προς τον κ. Τσίπρα.

Όταν όμως ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι «διατυπώσεις σεξιστικές και ρατσιστικές μέσα σε αυτή την αίθουσα δεν θα ακουστούν ξανά». Και προκάλεσε την οργή του κ. Σαμαρά ο οποίος σηκώθηκε όρθιος και της δήλωσε επικαλούμενος την παρουσία του στα βουλευτικά έδρανα από το 1977 αλλά και την προσφορά της παράταξής του στην Δημοκρατία ότι «δεν θα δεχτώ λογοκρισία σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας». «Και ότι εννοώ το εννοώ», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.