«Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τις ΗΠΑ με ποσοστά 70 Ελλάδα – 30 ΗΠΑ είναι επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης;» ρωτά στον πρωθυπουργό το Ποτάμι, αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου. Τα όσα δήλωσε ο κ. Καμμένος, δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα από τον κ. Τσίπρα, σχολίασε και το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής: «Από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου στην Αμερική μάθαμε περί πρότασης συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με ποσοστό 70-30. Αν δεν πρόκειται για μια από τις γνωστές αστείες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, τα πράγματα γίνονται πολύ σοβαρά. Ο κ. Τσίπρας οφείλει δυστυχώς και εδώ να ξεκαθαρίσει ο ίδιος τα πράγματα. Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τις ΗΠΑ με ποσοστά 70 Ελλάδα – 30 ΗΠΑ είναι επίσημη θέση της ελληνικής κυβέρνησης; Από ποιόν έχει αποφασιστεί και με ποια δεδομένα; Πώς είναι δυνατόν να επιδεικνύεται τόση ελαφρότητα σε τόσο κρίσιμα θέματα»;

Για το ίδιο θέμα το ΠΑΣΟΚ σχολίασε: «Τα όσα δήλωσε ο κ. Καμμένος για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, δεν μπορούν να μείνουν ασχολίαστα και αναπάντητα από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα. Περιμένουμε να γίνουν το ταχύτερο στοιχειώδεις ενέργειες προάσπισης της σοβαρότητας της εθνικής πολιτικής».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρέθηκε, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τις ΗΠΑ για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου «με ποσοστό 70-30». Διαβάστε αναλυτικά: