«Συνεχίζεται η παρέλαση των ίδιων ψεμάτων με βήμα σημειωτόν» αναφέρει σε σχόλιο του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αλλά και την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προκαλέσει συζήτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό. Ωστόσο η Χαριλάου Τρικούπη δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει καλοδεχούμενη την κοινοβουλευτική συζήτηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση τουΓραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή, έστω και με τη κολοβή και συνοπτική διαδικασία του άρθρου 142A, είναι καλοδεχούμενη για να καταλάβει η ίδια η κυβέρνηση με τους βουλευτές της πού βρισκόμαστε και πόσο ρηχά και επικίνδυνα είναι τα επικοινωνιακά και γλωσσικά παιχνίδια.

»Αυτή όμως η διαδικασία δεν καλύπτει το γεγονός ότι η τροποποίηση – παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης» υπογράφτηκε από την κυβέρνηση ερήμην της Βουλής και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση.

»Δεν καλύπτει επίσης το γεγονός ότι πήραν μέσα από τα χέρια της κυβέρνησης τα 11 δισ. ευρώ του αποθεματικού του ΤΧΣ και τώρα η κυβέρνηση εκλιπαρεί να πάρει πίσω το 1,2 δισ., λόγω της οξύτατης ταμειακής ανάγκης στην οποία έχει φέρει την χώρα η ανερμάτιστη στάση της ίδιας της κυβέρνησης.

»Για όλα αυτά έχουμε κουραστεί να προειδοποιούμε. Ενδεικτικά επισυνάπτουμε την ανακοίνωση μας της 3ης Μαρτίου, όταν η κυβέρνηση είχε και πάλι λανσάρει την ιδέα της συζήτησης κατά το άρθρο 142Α, χωρίς να γίνει τελικά τίποτα. Ήδη πέρασε από τότε ένας σχεδόν μήνας κατά τον οποίο συνεχίζεται η παρέλαση των ίδιων ψεμάτων με βήμα σημειωτόν».