Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στους υπεύθυνους των τομέων πολιτικής του κόμματος, κάλεσε τον πρωθυπουργό «να πάρει τις αποφάσεις του», λέγοντας πως το δίλημμα είναι «αλλαγές και Ευρώπη ή έξοδος και εθνική τραγωδία».

«Η χώρα δεν αλλάζει αν στα σημαντικά δεν υπάρξουν πλειοψηφίες του 51%» είπε, λέγοντας πως το «μέλλον του τόπου είναι στα χέρια του πρωθυπουργού και μίας ευρωπαϊκής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Αλλαγές και παραμονή της χώρας στην Ευρώπη ή έξοδος και εθνική τραγωδία. Αυτό είναι το δίλημμα», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού προσθέτοντας ότι «ένα κράτος δικαίου, με δυναμική οικονομία και κοινωνική προστασία, μια χώρα ευρωπαϊκή, είναι η εντολή. Και όχι μια χώρα που τσαλαβουτάει σε ιδεοληψίες και εθνικισμούς με σκυφτούς πολίτες που αναζητούν τριτοκοσμικά στηρίγματα».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε την κυβέρνηση για τη σύμπραξη της με τους ΑΝΕΛ και για το διπλό πρόσωπο, όπως είπε, που εμφανίζει στις συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους και στο τρόπο που πολιτεύεται στο εσωτερικό της χώρας.

Αναφορικά με την τακτική της κυβέρνησης και τη λίστα των μεταρρυθμίσεων για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι υπουργοί όμως μπορεί να είναι λαλίστατοι και κάποιοι από αυτούς κομματικά πολυπράγμονες, αλλά έναν κατάλογο μεταρρυθμίσεων δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συντάξουν. Γιατί άλλο οι προεκλογικές ρητορείες και άλλο η κυβερνητική πολιτική».

«Κάποιοι δεν μπορούν και κάποιοι άλλοι δε θέλουν. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αναγκασμένος να μεταμορφώνεται από ενθουσιώδης Ευρωπαίος στο Βερολίνο σε διαχειριστή ενός αποπνικτικού εσωκομματικού και κυβερνητικού περιβάλλοντος που κυριαρχείται από πρόσωπα και ιδεοληψίες του παρελθόντος» είπε.

«Ο πρωθυπουργός δηλώνει: «Ρήξη με τα συμφέροντα, λύση με την Ευρώπη». Μόνο που τα δικά σας στελέχη κ.Τσίπρα μιλάνε για ρήξη με την Ευρώπη» συνέχισε.

«Η λύση για τη χώρα είναι η ρήξη με τα συμφέροντα, τις συντεχνίες και αυτούς που υπονομεύουν την ευρωπαϊκή μας πορεία» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.