Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου απέστειλε ήδη τις επιστολής προς τους πρώην πρωθυπουργούς (που δεν είναι πλέον βουλευτές) προκειμένου να παραδώσουν τα γραφεία που διαθέτουν στο κεντρικό κτήριο του κοινοβουλίου. Πρόκειται για τους Κων. Μητσοτάκη, Κων. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, τα γραφεία των οποίων βρίσκονται στο ισόγειο του κτηρίου.

Όπως είχε εξαγγείλει προσφάτως σε συνέντευξη Τύπου θέτοντας το τεράστιο πρόβλημα χώρων που αντιμετωπίζει η Βουλή, τους ζητείται να αποδώσουν τους χώρους που διατηρούν προκειμένου να αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες της Βουλής και τους βουλευτές, χωρίς ωστόσο να τους τίθεται πιεστικά το θέμα του χρόνου. Πάντως, η κυρία Κωνσταντοπούλου αφήνει σαφώς να διαφανεί ότι δεν μπορούν πλέον να διατηρούν τα γραφεία τους τα οποία συνολικά καταλαμβάνουν 200 τ.μ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σχετικά με τους «αναγκαίους χώρους» που διατίθενται στους πρώην πρωθυπουργών, ο Κανονισμός της Βουλής (Μέρος Β΄) προβλέπει ότι αυτοί διατίθενται στο Βουλευτήριο, ωστόσο, επισημαίνει ότι διατίθενται «με απόφαση του Προέδρου της Βουλής» (το ίδιο και οι έξι αστυνομικοί που προβλέπονται από την Φρουρά της Βουλής).