Εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέψει στην Ελλάδα την αύξηση εκδόσεων βραχυπρόθεσμου χρέους αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη, τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Spiegel, όπως αναφέρει το Reuters. «Η ΕΚΤ μας έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί ο πρωθυπουργός μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό, η Ελλάδα θέλει να εκδώσει βραχυπρόθεσμο χρέος, όπως έντοκα γραμμάτια, για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό και προειδοποιεί πως εάν η ΕΚΤ απορρίψει το αίτημα, αναλαμβάνει και την ευθύνη, καθώς σε αυτή την περίπτωση «θα επιστρέψουμε στο θρίλερ που είδαμε πριν τις 20 Φεβρουαρίου (σ.σ οπότε επιτεύχθηκε στο Eurogroup η συμφωνία για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας)».

«Η ΕΚΤ μας έχει ακόμη τη θηλιά στο λαιμό» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που δόθηκαν σήμερα, Παρασκευή, στη δημοσιότητα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ «επειδή αγαπώ την Ευρώπη» και πρόσθεσε πως έχει ζητήσει απ’ όλους τους υπουργούς του –και όχι μόνο από τον μαχητικό υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη– «λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα».