Νέα συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε εκτάκτως για το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες ουσιαστικά ώρες μετά το πέρας της προηγούμενης μαραθώνιας συνεδρίασης.

Tην πρωτοβουλία ανέλαβε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές και κυρίως τους πολλούς νεοεκλεγέντες για θέματα τεχνικής φύσης και λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Παράλληλα η Πρόεδρος της Βουλής έθεσε κα θέματα τα οποία αφορούν στα περί ασύλου.

Πλην όμως, όπως σημείωναν κομματικά στελέχη, η πρόεδρος της Βουλής δεν έχει καμία σχετική αρμοδιότητα και δικαιοδοσία.

Βάσει αυτού, πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθησε κύκλος επαφών και συνεννοήσεων, και εν συνεχεία
την πρωτοβουλία ανέλαβε ο γραμματέας της ΚΟ Χρ. Μαντάς.
Δεδομένης πάντως της στάσης της κυρίας Κωνσταντοπούλου στην προηγούμενη συνεδρίαση και της αρνητικής της τοποθέτησης απέναντι στην συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης, πολλοί αναμένουν ότι και στην νέα συνάντηση των βουλευτών θα είναι αναπόφευκτη η συζήτηση για το φλέγον θέμα της συμφωνίας και της διαχείρισής της σε νομικό και πολιτικό επίπεδο.

Συνεδρίαση

Στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πήραν μέρος περίπου 70-80 βουλευτές, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν νεοεκλεγέντες, ενώ από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κλήρωση των αυτοκινήτων που είναι με χρονομίσθωση της Βουλής η οποία λήγει στο τέλος του χρόνου και ανήκαν σε βουλευτές που δεν επανεξελέγησαν (υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει την κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου).

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα του περιορισμού σε έναν από δυο των αστυνομικών που δικαιούται ο κάθε βουλευτής για λόγους ασφάλειας, όπως και το αν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αποζημίωση οι βουλευτές για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών