«Πάμε καλά στη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Είναι η πρώτη φορά που χωρίς κοινή προγραμματική δέσμευση ούτε χωρίς εξαγγελία προγραμματικής δέσμευσης προχωρά μια πολιτική συνεργασία. Πάμε καλά για την ώρα» είπε ο υπουργός Εωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης που έδωσε την Πέμπτη.

Εξήγησε ότι οι ΑΝΕΛ γνωρίζουν το μείζον και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέτει σε προτεραιότητα ζητήματα στα οποία μπορεί να μην υπάρχει συναντίληψη. «Υπάρχει αλληλοσεβασμός» είπε ο κ. Βούτσης.
Ανέφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι δεν θέτουν ως προτεραιότητα τα ζητήματα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας. Προσεγγίζουν το θέμα από άλλες οδούς, μέσω των αποτεφρωτηρίων, του πολιτικού όρκου κτλ.
Ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας. «Απέτυχε το σχέδιο εκείνων που βιάστηκαν να πουν ότι θα είμαστε «αριστερή παρένθεση». Δεν έχουμε το άγχος ότι σε 27 ή 40 ημέρες μια διακυβέρνηση Αριστεράς για πρώτη φορά θα περισώσει ή συμμαζέψει όσα βρήκε τα προηγούμενα χρόνια. Θα πάμε συστηματικά, μεθοδικά, βήμα-βήμα. Δεν δεχόμαστε, πλην της λαϊκής βούλησης και κρίσης, να δοκιμαζόμαστε από κάποιους που κουνάνε το δάχτυλο. Στην κατάσταση που βρήκαμε την Ελλάδα δεν χρειάζεται υποκρισία» σημείωσε.