Οξύτατη κριτική για το ύφος και το στιλ της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας με άρθρο που δημοσιεύεται στην Iσκρα. Με τίτλο «Συριζο-Ταλιμπάν» ο κ. Α.Ζαφείρης επισημαίνει με αφορμή την κριτική που ασκήθηκε στην παρέμβαση Γλέζου ότι οι παρεμβάσεις ξεπέρασαν το όριο της κριτικής και άγγιξαν το χώρο της ύβρης. Γράφει χαρακτηριστικά:
«Χαρακτηρισμοί, υπονοούμενα και ένας κοινός παρανομαστής: όποιος σήμερα κάνει κριτική, ταυτίζεται με την σαμαροβενιζελική αντιπολίτευση . Μια είναι η ορθή κομματική στάση σήμερα: συμφωνία και χειροκρότημα (τύπου διαρκούς συνεδρίου) ή στη χειρότερη… σιωπή. Επί το ιστορικότερον; «κάτσε κάτω, κουλοχέρη»!

Δύο ήταν οι κατηγορίες που ξεχώρισαν στον φονταμελικού τύπου λιθοβολισμό . Από τη μία, διάφοροι νεόκοποι «αριστεροί» , κρυμμένοι πίσω από τη γενναιότητα της ουσιαστικής ανωνυμίας σε κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σε κάποιες περιπτώσεις η χυδαιότητα τους ανταγωνιζόταν ή και ξεπερνούσε τη Κασιδιάρια διάλεκτο.

Από την άλλοι, διάφοροι «επώνυμοι» που αφού διέπρεψαν επί σειρά ετών ως σιτιζόμενοι στα μέσα της διαπλοκής, ανακάλυψαν εσχάτως τη χαμένη (από τα τέλη του ΄70) αριστερή τους ταυτότητα, πεσμένη δίπλα στο παγκάρι της νέας κυβέρνησης.
Θα μπορούσε κάποιος να προσπεράσει το γεγονός θεωρώντας το μεμονωμένο. Δυστυχώς όμως δεν είναι. Έχει προϊστορία, παρών και δυστυχώς μέλλον.» Και συμπληρώνει μεταξύ άλλων : Από τη διαπαιδαγώγηση του Φαράκου στη διαπαιδαγώγηση του Τσουκαλά, μισό τσιγάρο δρόμος…»