από metereologos.gr
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
 
 

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης

Εντονος ο προβληματισμός για τις κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις
ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με δραματικό τρόπο ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η 12ωρη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου εκδηλώθηκε έντονος προβληματισμός για το περιεχόμενο της συμφωνίας παράτασης της δανειακής σύμβασης που συμφωνήθηκε με το Εurogroup την προηγούμενη Παρασκευή.

Από νωρίς οι επιφυλάξεις και ανησυχίες βουλευτών κλιμακώνονταν για τις πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις της συμφωνίας και πολλοί ήταν εκείνοι που δήλωναν πως αν το σχέδιο έλθει προς ψήφιοση στη Βουλή, δεν θα το ψήφιζαν.

Αυτό ήταν και το στοιχείο που οδήγησε τον κ. Τσίπρα να προκαλέσει τους βουλευτές να τοποθετηθούν ανοιχτά στην συνεδρίαση περί του αν είναι διατεθειμένοι ή όχι να ψηφίσουν την συμφωνία.

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκαν δε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο αντιπρόεδρος Αλ. Μητρόπουλος, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες εισηγήθηκαν στην συνεδρίαση της ΚΟ, αλλά και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να μην επιλέξει να φέρει την συμφωνία προς έγκριση στη Βουλή, αναπτύσσοντας μία νομική και πολιτική επιχειρηματολογία. Σύμφωνα με αυτήν, η έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή θα συνεπάγεται δεσμεύσεις έναντι των μνημονιακών υποχρεώσεων που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση και ως εκ τούτου θα παγίδευε τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Τσίπρας με μία αιφνιδιαστική κίνηση και ενώ είχε επικρατήσει η εντύπωση ότι η ΚΟ δεν επρόκειτο να κληθεί να ψηφίσει κάτι το βράδυ της Τετάρτης, επέμεινε να διεξαχθεί ψηφοφορία, ενεδικτική όπως είπε, στο τέλος της συνεδρίασης.

Πλην όμως από την αίθουσα της Γερουσίας απουσίαζαν την ώρα εκείνη περί τους 30 και πλέον βουλευτές, με αποτέλεσμα η ΚΟ να εγκρίνει - δια ανατάσεως της χειρός - ατύπως την συμφωνία, με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ και αρκετούς βουλευτές να ψηφίζουν λευκό ή κατά.

Κατόπιν όλων αυτών, παραμένει ασαφές το αν η συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης θα έλθει προς έγκριση στη Βουλή και με ποια μορφή και μέθοδο.

Ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ


Ενδελεχή ενημέρωση για το τι έχει γίνει από το ξεκίνημα της νέας κυβέρνησης, με έμφαση στα θέματα της διαπραγμάτευσης, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις δυσκολίες και το κλίμα που είχε να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση, τις συμμαχίες που διαμορφώθηκαν και τις συγκρούσεις που υπήρξαν, πώς προχώρησαν τα πράγματα από Eurogroup σε Eurogroup και πώς κατάφερε η κυβέρνηση να έχει μια πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησης αυτό το διάστημα, τα οποία, όπως είπε, είναι τα εξής:
 • Διαχωρισμός δανειακής σύμβασης από μνημόνιο.
 • Απεμπλοκή από μνημόνια, ως πλαίσιο πολιτικής λιτότητας.
 • Ενδιάμεση συμφωνία, η οποία δίνει ανάσα στον ελληνικό λαό.
 • Αποφυγή ενός σχεδίου που στόχευε στην οικονομική και δημοσιονομική ασφυξία και ουσιαστικά στόχευε σε «αριστερή παρένθεση» της κυβέρνησης.
 • Το τέλος των εξωπραγματικών πρωτογενών πλεονασμάτων.
 • Η ομαλότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα με την επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup.
Σε ό,τι αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που στάλθηκε στους εταίρους μας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αντικαταστήσει τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, με μια σειρά από στόχους της νέας κυβέρνησης που "πατάνε" στο σχέδιο της Θεσσαλονίκης. Επισήμανε, ακόμη, ότι έχει γίνει ένα βήμα, ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και ότι η κυβέρνηση κρίνεται από την ικανότητα διαπραγμάτευσης και διακυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα το κυβερνητικό έργο, να εξειδικεύσει τις μεταρρυθμίσεις και να «χτίσει» αξιοπιστία στη βάση της υλοποίησης αυτών των μεταρρυθμίσεων, αλλά και αξιοπιστία απέναντι στους εταίρους για το «ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τις αναγκαίες τομές σε ακανθώδη ζητήματα που χρονίζουν επί δεκαετίες».

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους


Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους άμεσα ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με το eurogroup ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ. Τσίπρας κατα τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζεται ως αργά το απόγευμα της Τετάρτης. «Θελω να ξερω αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συμφωνία. Αν υπαρχει κάποιος που θα καταψήφιζε θελω να το πει εδώ», ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός.
Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες εκ μέρους στελεχών της αριστερής πτέρυγας τέθηκε ζήτημα να μην έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο παράτασης της δανειακής σύμβασης και το κείμενο Βαρουφάκη, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα δεσμεύσει τους βουλευτές.

Από νωρίς στην συνεδριαση μίλησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε οτι ολα θα κριθούν από τον τρόπο που θα ασκηθεί η εξουσία, θέτοντας εμμέσως και κάποια όρια, λέγοντας ότι η συμφωνία είναι μια πραγματικότητα και το ζήτημα είναι τι θα γίνει στο επόμενο τετράμηνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λαφαζανης εκδήλωσε την δυσαρέσκεια του για το οτι σε όλη τη διαδικασία δεν είχε υπάρξει προετοιμασία. "Δεν υπήρξε συζήτηση στο υπουργικο συμβούλιο για τους χειριςμούς πριν πάμε στις διαπραγματεύσεις.  Υπάρχουν σημεία στην επιστολή που δεν θυμίζουν γλώσσα δίκη μας αλλά των δανειστών", φέρεται να δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης. Ο κ. Λαφαζάνης στην ομιλία του έθεσε ως κόκκινη γραμμή τις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε σχετικό ενδεχόμενο.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο οποίος σημείωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι  η διπλωματία της κυβέρνησης απέδωσε στην σύνοδο κορυφής και στα Eurogroup και συμπλήρωσε ότι την κρίση την απεύχονται και οι εταίροι. "Η συμφωνία μας δίνει κάθε δυνατότητα να εφαρμόσουμε το προγραμμα μας και χρειάζεται γι αυτο αποφασιστικότητα και αρραγές μέτωπο. Η ρήξη δεν είναι αυτοσκοπός για την κυβερνηση. Αυτοσκοπός είναι η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και το λαό", είπε ο κ. Παππάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πνεύμα που κυριάρχησε στις τοποθετήσεις των βουλευτών (μίλησε σχεδόν το σύνολο της ΚΟ) ήταν ότι έχει γίνει ένας συμβιβασμός, η ευστάθεια του οποίου θα κριθεί από το κυβερνητικό έργο και την ανταπόκριση στις προσδοκίες των πολιτών. "Διαπραγματευθήκαμε, τώρα πρέπει να κυβερνήσουμε", ήταν μια από τις φράσεις που ακούστηκαν.

 Μεταξύ των τοποθετήςεων που ξεχώριςαν ήταν αυτή της Μαρίας Κανελλοπουλου, η οποία δήλωσε:
«κυκλοφορεί ενα ωραίο tweet. 8 στους 10 στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι δυο είναι αριστεροί».

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι έως τώρα επχουμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και συμπληπρωςε ότι από δω και πέρα "θα κριθούμε στην αποτελεσματικότητα μας στη διακυβέρνηση και αυτο είναι που θα μας ενισχύσει τη διαπραγματευτική μας δύναμη για το επόμενο διάστημα".

Σκληρή κριτική άσκησε και το μέλος της ΠΓ και του Αριστερού Ρεύματος Στ. Λεουτσακος ο οποίος μίλησε για γκρίζες ζώνες στην συμφωνία και χαρακτήρισε το κείμενο «χρησμό του Μαντείου των Δελφών».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις εσωκομματικές αντιδράσεις από τη συμφωνία με την Ευρώπη 
Τσίπρας προς ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Σχέδιο να οδηγηθεί η κυβέρνησή μας σε φθορά, ανατροπή, ή άνευ όρων παράδοση» 
 
 
σχόλια (55)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ZHTHMA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ | 26/02/2015 17:36
  Ζήτημα πολιτικής απόφασης να περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο;;;;!!!!! ! Ενώ θα περάσει από όλα τα άλλα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια ;;;;!!!! Δεν μπορεί δηλαδή να αποφασίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο για συμφωνία ΠΟΥ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;;;!!!!!! Και τότε τι ρόλο παιζετε εκεί ρε παλληκάρια;;;; Είναι ζητημα ουσίας, Δημοκρατίας και λειτουργίας αριστερού Κόμματος. Αν μπορουμε να το πουμε αριστερό. Σωστά τα λέει το τουίτ. ΕΑΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΓΙΑ ΠΝΠ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!!!!! ΝΤΡΟΠΉ ΣΑΣ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΕΤΑΙΜΑΣΤΟΙ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΤΕς!!!!! ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ. ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ,ΦΕΡΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΚΑΤΑΨΗΦ
  Vs
  απάντηση60
   
   
  οι ασυνειδητοι | 26/02/2015 16:04
  ξερετε ποις ειναι ο ασυνειδητος??Αυτος που εχει ετοιμη την διακιολογια γιατι απετυχε η γιατι με αστοχιες και κομματοσκυλοσυνη βυθισε αλλους σε δυστυχια.Και αναμφιβολα αυτα ειναι ο καπιταλισμος και ο Σοιμπλε,Ετσι κ.Τσιπρα??
  alekos
  απάντηση160
   
   
  Από τώρα φοβούνται; | 26/02/2015 13:10
  Καλά από τώρα φοβούνται τη Βουλή; Και είναι δυνατόν η πρόεδρος της Βουλής να προτείνει να μην έλθει η συμφωνία στη Βουλή; Τι σόι θεσμικός παράγων είναι όταν προτείνει να παρακαμφθεί από τον θεσμό που υπηρετεί; Όλα για το κομματικό συμφέρον και να κουκουλωθούν όλες οι κωλοτούμπες που έγιναν και οι οποίες παρουσιάστηκαν στους χαχόλους σαν...μεγάλες επιτυχίες. Αν είναι έτσι γιατί φοβούνται να τις παρουσιάσουν στη Βουλή και μηχανεύονται του κόσμου τα τερτίπια; Αν αυτά γίνονται ένα μήνα μετά τις εκλογές τι θα γίνει αργότερα όταν όλες τις ...επιτυχίες θα τις νοιώσουν οι πολίτες στην τσέπη τους;
  Ελεάνα
  απάντηση381
   
   
  ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΊΤΕ | 26/02/2015 08:02
  ΑΛΛΟ να λες κουβεντες στο καφενειο και αλλο να εχεις την ευθυνη για το μελλον εκατομμυριων ανθρωπων κυριοι του Συριζα σοβαρευτητε, γιατι ειστε μια βαβελ πιαστε δουλεια γιατι δεν θα εχει ελικοπτερο για ολους
  ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ
  απάντηση384
   
   
  Ολα τριγύρω αλλάζουνε και όλα ίδια μένουν . . . . | 26/02/2015 05:02
  Για δες γυρίσματα που έχει ο καιρός ! Θα ψηφίζει μέτρα Μνημονίου ο Λαφαζάνης και θα καταψηφίζει ο Αδωνις ! Θεέ μου το είδαμε και αυτό ! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  Perithorio
  απάντηση324
   
   
  Ο κ. Λαφαζάνης στην ομιλία του έθεσε ως κόκκινη γραμμή τις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, απορρίπτοντας κατηγορηματικά κάθε σχετικό ενδεχόμενο. | 26/02/2015 03:04
  Mr.Λαφαζάνης you already agreed :Review privatisations that have not yet been launched, with a view to improving the terms so as to maximise the state’s long term benefits, generate revenues, enhance competition in the local economies, promote national economic recovery, and stimulate long term growth prospects (plus you agreed not to take any action with out merkel's permission PLEASE STOP LYING) F Y I .http://im.ft-static.com/content/images/e401fa8c-bc13-11e4-b6ec-00144feab7de.pdf
  D/G.
  απάντηση151
   
   
  το ενστικτο | 26/02/2015 00:26
  Ελαχιστες φορες με ξεγελαει το ενστικτο μου.κατι θα γινει.δεν μπορει.η αποψινη κινηση τσιπρα,τον οποιο σημειωτεον δεν ψηφισα,μου λεει οτι κατι καλο θα προκυψει!μακαρι,ειθε,για ολους μας!
  geo
  απάντηση616
   
   
  ΗΓΦΗ | 26/02/2015 00:15
  Να μην δεσμευτούν οι βουλευτές ή να μην έχουμε "προβλήματα" ?
  Babis
  απάντηση200
   
   
  ΣΧΟΛΙΟ | 26/02/2015 00:12
  Μασκάρι να μην έχουμε μία από τα ίδια....
  Frixos
  απάντηση52
   
   
  Ρήξη | 25/02/2015 23:25
  ..όταν ψήφιζαν .. οι προδότες του ΠΑΣΟΚ .. στην δική τους κοινοβουλετικη ομάδα τα πρώτα μνημόνια .. άνοιγε και καμιά μύτη .. .. τώρα για το ίδιο θέμα .. η αποφασισμένη ομάδα που κάνει μόνο ρήξεις .. δεν διαφώνησε και σε πολλά στον Αλέξη .. ..άσε που είναι και εκέινο το 80% της κοινωνίας που στηρίζει την νέα πορεία προς το νέο πρόγραμμα.. .. καλά πόσο θα κρατήσει αυτό το παραμύθι ..
  AB
  απάντηση165
   
   
  Όχι μια από τα ίδια | 25/02/2015 23:13
  Αλέξη, πρόσεξε τις υποσχέσεις σου στον Λαό. Σε πίστεψε και σε ψήφισε. Μη τον προδώσεις. Μοιάζει, ότι παρεκκλίνεις, αν είναι έτσι, σε δυο μήνες αναγκαστικά θα κάνεις εκλογές και θα ξεχάσεις για πάντα το κοινοβούλιο. Όσο για τους βουλευτές, αναγκαστικά θα ψηφίσουν θετικά ότι τους ρωτάς, οι πιο πολλοί είναι νέοι στο κοινοβούλιο, δεν είναι χαζοί να χάσουν το 10000 χιλιαρο. Αυτά προς το παρόν!!
  Δίκοπος
  απάντηση179
   
   
  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 4 μήνες να εξαλείψει τις στρεβλώσεις και τις ανωμαλίες του Ελληνικού κράτους που έχουν δημιουργηθεί από το 1821 και δώθε. | 25/02/2015 23:08
  Η συμφωνία δεν είναι τίποτα σπουδαίο, απλά η Ελληνική πλευρά αποδέχτηκε την πραγματικότητα και η ευρωπαϊκή πλευρά έδωσε χρόνο για να κάνουμε Πάσχα. Το θέμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει ΣΥΝΤΟΜΑ αυτό που άργησε να καταλάβει το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή ότι έχει τελειώσει δια παντός η εποχή των κομματικών θέσεων εργασίας χρηματοδοτούμενων με δανεικά. Η κυβέρνηση και το κόμμα θα κριθούν με βάση την ποιότητα των υπηρεσιών του κράτους. Και αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν πρέπει να προσλάβει αλλά να ΑΠΟΛΥΣΕΙ και να θέσει την τεχνολογία ως κεντρική δομή. Στην ιδανική μορφή του το κράτος πρέπει να είναι 100% σε ψηφιακή υπόσταση. Όλη η διοικητική κρατική δομή συγκεντρωμένη σε ένα πληροφοριακό σύστημα.
  Τα λεφτά για να δωροδοκούνται οι ψηφοφόροι ΤΕΛΟΣ
  απάντηση174
   
   
  Όταν ο Άνθιμος σε υποστηρίζει... | 25/02/2015 22:13
  ...να ξέρεις ότι έχεις πέσει μέσα σε πολύ μεγάλο λάκκο!
  Και δήλωνε όσο θέλεις άθεος...
  απάντηση164
   
   
  Ο Τσίπρας υπογράφει τη νέα Συμφωνία της Βάρκιζας... | 25/02/2015 22:11
  ...και παραδίδει την Αριστερά έρμαια και υπηρέτρια των διεθνών πιστωτών! Ο Βελουχιώτης που δεν υπάκουσε απομονώθηκε από τον "Ριζοσπάστη", σκοτώθηκε αλλά έμεινε στην Ιστορία... Ιδεολογικά ποτέ δεν Δικαιώθηκε, αλλά ιστορικά έμεινε ασυμβίβαστος και πιστός στις ιδέες του... Αυτούς που υπέγραψαν τη Συνθήκη της Βάρκιζας δεν τους ξέρει κανείς...
  Το Σύστημα έχει πληθώρα από υπηρέτες...
  απάντηση813
   
   
  Πρωτοτυπίες | 25/02/2015 21:13
  Αναρωτιέμαι τι έγινε με εκείνη την δήλωση του Τσίπρα ότι θα πρωτοτυπήσει και θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του απέναντι στον Ελληνικό λαό ? Το έλεγε και με πολύ στόμφο ο μπαγάσας και κόντεψα να τον πιστέψω.
  Sim
  απάντηση7712
   
   
   
  ENOTHTA | 25/02/2015 21:01
  Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία είναι η ύπαρξη ενότητας και κοινής γραμμής. Η αντιπολίτευση δυστυχώς είναι υποχρεωμένη να υποστηρίξει την κυβέρνηση διότι ο στόχος είναι πλέον κενός. Ο πληθυσμός είναι χαρούμενος διότι ανατράπηκε ο απάνθρωπος ρυθμός και επιπλέον έχει καταλάβει ότι χρειάζονται μέτρα. Η κυβέρνηση έχει υποστήριξη γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει ανάγκη τήρησης της παρούσης πορείας μα θα δώσει εξετάσεις για την διατήρηση της και εκεί είναι το πραγματικό διακύβευμα. Πρέπει να τα καταφέρει. Επιτέλους δημιουργούνται συνθήκες για κοινή γραμμή μεταξύ κυβέρνησης ΣΩΤΗΡΙΑΣ και αντιπολίτευσης. Καλή μας ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
  Γεώργιος Σερίφης
  απάντηση2413
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Kατάφερε να αντικαταστήσει τα μέτρα με στοχους | 25/02/2015 20:35
  Που "πατανε" στο προγράμματος Θεσσαλονίκης... Τρία πουλάκια (ενδεχομένως και τέσσερα) καθονταν.... καμαρώστε την κατάντια της χώρας μας...
  Am
  απάντηση4510
   
   
  Διορθωτή κειμένων έχετε? | 25/02/2015 20:33
  Μήπως χρειάζεται διόρθωση το κείμενο; Ή μήπως είναι εντύπωσή μου;
  ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
  απάντηση262
   
   
  Ο εκβιασμός του μαντρώματος | 25/02/2015 20:24
  Μαντρί ή μαρμάγκα. Διαλέγετε και παίρνετε. Ρε σεις ποιόν μου θυμίζει, ποιόν μου θυμίζει. Μήπως ήταν αυτός που έχασε στις πρόσφατες εκλογές;
  Γιώργος
  απάντηση396
   
-