«Τα πράγματα είναι σε ένα σημείο που η κάθε πλευρά πρέπει να αποδείξει εάν επιθυμεί λύση ή όχι», είπε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Πάππας και πρόσθεσε ότι «εάν δεν υπάρξει συμφωνία νομίζω ότι το θέμα πρέπει να ληφθεί με πολιτικές παρεμβάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Μιλάω για μια Σύνοδο Κορυφής. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μπαίνουμε στην κουβέντα για να ζητήσουμε αλλά για να συζητήσουμε».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάει εθελουσίως σε μια συμφωνία η οποία την καθιστά μη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να παίρνουμε άδεια για να νομοθετούμε. Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι θέματα εσωτερικής πολιτικής».

«Η επιστολή δεν θα αλλάξει! Έχει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. ‘Η θα γίνει ή δεν θα γίνει. Δεν υπάρχουν λύσεις κάπου περίπου στη μέση. Είναι η ωρα της υψηλής πολιτικής ευθύνης»
δήλωσε.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει κάνει αυτό που όφειλε προκειμένου να εξευρεθεί λύση με τους εταίρους και δεν θα δεχθεί συνέχιση του προγράμματος, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης λίγες ώρες πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Ο ίδιος τόνισε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για συμφωνία.