Την Τετάρτη το απόγευμα στις 7.30 θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά από συνεννόηση με την κυβέρνηση. Επισημαίνεται ότι το όνομα του υποψηφίου για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα αναμένεται να συζητηθεί κατά την συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου, στις 4.00 το απόγευμα, ενώ την ίδια ώρα θα συνεδριάσει και η Κ.Ο. των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η Bουλή που αναδείχθηκε από εκλογές που προκλήθηκαν λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, εκλέγει με ονομαστική ψηφοφορία Πρόεδρο με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών (180 βουλευτές).
Αν δεν επιτευχθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μέσα σε πέντε ημέρες (και όχι μετά από πέντε ημέρες) και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (δηλαδή 151 ψήφους).

Aν πάλι δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται αυτή την φορά ύστερα από πέντε ημέρες, μεταξύ των δύο προσώπων που πλειοψήφησαν και θεωρείται ότι έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την σχετική πλειοψηφία.