«Ο ελληνικός λαός, ανεξάρτητα του τι ψήφισε την Κυριακή των εκλογών, θέλει κάτι καλύτερο και όχι κάτι χειρότερο για τη χώρα. Θέλει να προστατευθούν οι θυσίες του και να αποδώσουν καρπούς. Εμείς θα συνεισφέρουμε και από τη θέση της αντιπολίτευσης προς την κατεύθυνση αυτή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

«Δυστυχώς ειπώθηκαν προεκλογικά και επαναλαμβάνονται και μετεκλογικά ψευδαισθήσεις και ανακρίβειες. Με αυτές δουλειά δεν κάνουμε. Αυξάνονται απλώς οι κίνδυνοι. Είτε οι κίνδυνοι λάθους, είτε οι κίνδυνοι ατυχήματος. Θα συμβάλουμε λοιπόν στο να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις, αλλά θα συμβάλουμε επίσης και στο να γίνει ό,τι καλύτερο και θετικότερο μπορεί να γίνει για τη χώρα χωρίς να πάμε ούτε ένα βήμα πίσω από εκεί που ήμασταν» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Πρέπει να κάνουμε το καθοριστικό βήμα προς τα εμπρός, δηλαδή προς την έξοδο από το μνημόνιο, προς την προληπτική πιστωτική γραμμή, προς την ελάφρυνση της χώρας γιατί αυτό θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε την οικονομία, την απασχόληση, την ανάπτυξη και βεβαίως να ελαφρύνουμε ακόμη περισσότερο το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις τουEurogroupτου Φεβρουαρίου του 2012.

»Και χαίρομαι γιατί ο Μάρτιν Σουλτς που είναι ένας Ευρωπαίος πολιτικός σοσιαλδημοκράτης ηγέτης με μεγάλο κύρος και συμπάθειες στην Ελλάδα, είναι σε θέση να καταλάβει τι συμβαίνει στην Ελλάδα και να το μεταφέρει στην Ευρώπη, αλλά και να πει στους Έλληνες συνομιλητές του με ειλικρίνεια και ακρίβεια ποιος είναι ο πραγματικός ευρωπαϊκός συσχετισμός» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.