«Συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα, υπάρχουν ωστόσο και άλλα που χρήζουν περαιτέρω συζήτησης» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Στην ευρωπαϊκή πολιτική είναι σημαντικό να συζητάμε μεταξύ μας, όχι ο ένας για τον άλλον» σημείωσε ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση δεν θα αντιμετωπίσει μονομερώς τα σημαντικά θέματα αλλά στο πλαίσιο διαβουλεύσεων με τους εταίρους».

Να σημειωθεί ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής και τα θέματα χρηματοδότησης της Ελλάδας υπήρξαν στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ικανοποιημένος που η πάταξη της φοροδιαφυγής και ο αγώνας κατά της αδικίας είναι στις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και κατέληξε λέγοντας: «Ελπίζω η υπέροχη χώρα σας να παραμείνει στην ευρωπαϊκή πορεία που είχε ανέκαθεν».

Από την πλευρά του ο ελληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η συζήτηση που είχαμε συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης Ελλάδας – ΕΕ».

«Εχουμε σχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση, σχέδιο για την επιστροφή στην ανάπτυξη. Θα βάλουμε τέλος στην ανάρμοστη σχέση οικονομικής ολιγαρχίας και πολιτικού συστήματος»
υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Η διαβούλευση χρειάζεται χρόνο για να είναι παραγωγική» πρόσθεσε ο έλληνας Πρωθυπουργός.

«Είστε φίλος της Ελλάδας αλλά είστε και φίλος δικός μου. Πιστεύω στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και μπορεί να βρεθεί μια συνεννόηση με την Ευρώπη στα ζητήματα που αφορούν και τις δύο πλευρές» είχε αναφέρει ο Α. Τσίπρας στον Μάρτιν Σουλτς λίγο νωρίτερα κατά την είσοδό τους στο Μαξίμου.

«Είμαστε αιδιόδοξοι ότι θα βρούμε μια λύση για το κοινό μας μέλλον» πρόσθεσε.

Με το πέρας της συζήτησής τους οι δύο άνδρες θα δώσουν συνέντευξη Τύπου για τα συμπεράσματα της πρώτης επίσημης συνάντησής τους.