Σε μία «καμπάνια» φανατικών οπαδών κυρίως του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι σε ραδιοφωνικές εκπομπές ζητούσαν «μαζική ψήφο» στον Βασίλη Λεβέντη, αποδίδουν πολιτικοί παράγοντες αλλά και αναλυτές τα εντυπωσιακά ποσοστά άνω του 5% της Ένωσης Κεντρώων στη συμπρωτεύουσα. Εντυπωσιάζουν ακόμη τα υψηλά ποσοστά που έλαβε το κόμμα Τελεία του κ. Απόστολου Γκλέτσου όχι μόνο στη Φθιώτιδα (ο πρώην ηθοποιός είναι δήμαρχος Στυλίδας όπου η Τελεία έλαβε 8,77%) αλλά και στη Β’ Πειραιά όπου πήρε συνολικά 2,63% και σε περιοχές όπως η Σαλαμίνα πήρε το αξιόλογο 3,22%.
Όμως το εντυπωσιακό είναι ότι στον Δήμο Φυλής ο κ. Γκλέτσος (πρωταγωνιστής των τηλεοπτικών «Ψίθυρων Καρδιάς») πήρε 3,82% προφανώς με την προτίμηση των αθιγγάνων της περιοχής. Ιδιαίτερα στα εκλογικά τμήματα των Άνω Λιοσίων ο κ. Γκλέτσος έλαβε το εντυπωσιακό 4,22%
Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται η…χαλαρή ψήφος και η ελαφρά αίσθηση χιούμορ στον νομό Δράμας (όπως και σε ορισμένες άλλες περιοχές της χώρας) όπου μετά τη μαζική ψήφιση του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος και των Ελλήνων Κυνηγών στις ευρωεκλογές, έδωσαν σημαντικά ποσοστά της τάξης του 2,43% στο κόμμα του κ. Λεβέντη αλλά και 1,88% στο πολιτικό σχηματισμό του κ. Γκλέτσου.
Παράλληλα στον δήμο Ανωγείων εξαφανίστηκε η μοναδική ψήφος στη Χρυσή Αυγή που είχε προκαλέσει αναστάτωση στις περασμένες ευρωεκλογές στη μαρτυρική πόλη. Με καταγγελίες τότε πολιτών ότι αυτή την πολυσυζητημένη ψήφο την είχε ρίξει επιδεικτικά κάποιος αστυνομικός.
Αυτά είναι ορισμένα από τα ευρήματα «δεύτερης ανάγνωσης» των αποτελεσμάτων των χθεσινών εκλογών από τα οποία προκύπτουν ορισμένα μεταξύ σοβαρού και αστείου «χρήσιμα συμπεράσματα».
Ένα από τα ζητούμενα λοιπόν είναι το εντυπωσιακό ποσοστό που συγκέντρωσε η Ένωση Κεντρώων σε όλη την επικράτεια (με 1,79% που αντιστοιχεί σε 110.826 ψήφους έναντι μόλις 17.145 το 2012) αλλά κυρίως στη Θεσσαλονίκη όπου πήρε στη Α’ περιφέρεια 5,11% και στη Β’ Θεσσαλονίκης 4,04% δεκαπλασιάζοντας τα ποσοστά της σε σχέση με τις εκλογές του 2012.
Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, «τους τελευταίους μήνες στις τάξεις των φανατικών οπαδών της Θεσσαλονίκης είχε πέσει η ιδέα για λόγους αντίδρασης, και όχι μόνο, να ψηφισθεί η Ένωση Κεντρώων. Τις τελευταίες ώρες υπήρξαν πληροφορίες ότι σε τέτοιου είδους υποδείξεις είχαν προχωρήσει και γνωστοί αθλητικοί παράγοντες της πόλης, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να επιβεβαιωθεί. Όμως είναι βέβαιο ότι οπαδοί κυρίως του ΠΑΟΚ είχαν γίνει ξαφνικά τις τελευταίες ημέρες ένθερμοι υποστηρικτές του κ. Λεβέντη. Έτσι ίσως μπορεί να εξηγηθεί και ότι ο κ. Λεβέντης σε περιοχές όπως το Κορδελιό ή του δήμου Συκεώνος όπου υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι της εν λόγω ομάδας πήρε μέχρι και 5,8% και ήταν πέμπτο κόμμα.
Σημειώνεται ότι η περιοχή της Θεσσαλονίκης έχει -όπως έχει προκύψει και από άλλες εκλογικές αναμετρήσεις- παράδοση στις «χαλαρές» ψήφους σε μικρά κόμματα τα οποία στη συγκεκριμένη περιοχή «θριαμβεύουν».
Όσον αφορά το κόμμα Τελεία του κ. Γκλέτσου, πήρε σημαντικά ποσοστά όχι μόνο στους γειτονικούς της Φθιώτιδας νομούς, όπως τη Μαγνησία (3,48%), την Εύβοια (2,34%), τη Βοιωτία (2,22%), αλλά και στη Φωκίδα όπου έλαβε 2,02%. Στην Αλόννησο ο κ. Γκλέτσος πήρε 4,70% (όσο και το ΠαΣοΚ). Σημαντικό ποσοστό 2,71% πήρε ο γνωστός ηθοποιός και στη Μύκονο με 2,71%.