Υπό τη σκιά των πρωινών exit polls η ηγετική ομάδα της ΝΔ, υπό τον Πρωθυπουργό και πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά, βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος, επί της Λεωφ. Συγγρού απ’ όπου έχουν ενημέρωση για το πως εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία.
Στον τρίτο όροφο, όπου είναι και το γραφείο του κ. Σαμαρά, είναι σε…διαρκή σύσκεψη όλα τα πρόσωπα που είχαν κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία και εξετάζονται όλες οι πιθανές κινήσεις μετά το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος είναι στον τρίτο όροφο μαζί με τους συνεργάτες του Χρ. Λαζαρίδη και Δημ. Σταμάτη.

Ο κ. Σαμαράς, μετά την επιστροφή του από την Πύλο, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, πήγε κατευθείαν στα γραφεία της ΝΔ και ήδη η συζήτηση εξελίσσεται για τα όσα θα επέλθουν μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Εξάλλου, από το αποτέλεσμα των εκλογών, θα εξαρτηθούν πολλά για την πορεία όχι μόνο του κ. Σαμαρά, αλλά και ευρύτερα της κεντροδεξιάς.
Εν μέσω της αγωνίας που έχει η σημερινή ηγετική ομάδα για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που βρίσκεται στην οικία του στη Ραφήνα, όπου μετέβη μετά την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη, όπου ψήφισε πολύ πρωί, είναι σε διαρκή επικοινωνία με πολλά «καραμανλικά» στελέχη για να έχει πλήρη ενημέρωση τι γίνεται σε κάθε νομό.