Οι πληροφορίες που θέλουν τον Γ.Παπανδρέου έτοιμο να ανακοινώσει την ίδρυση νέου κόμματος την επομένη της τρίτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, εν όψει πρόωρης κάλπης, έχουν προκαλέσει αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ. Στελέχη αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για να αποτρέψουν τον πρώην πρόεδρο του Κινήματος να προχωρήσει με τα σχέδιά του, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει κάποια νέα κίνηση.

Την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με στόχο να τον αποτρέψουν από την ίδρυση νέου κόμματος αποκάλυψε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως είναι «αδιανόητο» το ΠΑΣΟΚ να μην κατέβει ενωμένο στις εκλογές, σημειώνοντας πως «δεν έχει ξανασυμβεί» η διάσπαση ενός κόμματος σε προεκλογική περίοδο.Εξέφρασε, δε, την ελπίδα του πως ο κ. Παπανδρέου θα «αποθαρρύνει» όσους «εισηγούνται» την ίδρυση νέου κόμματος.

«Αν για προσωπικούς λόγους ο κ. Παπανδρέου διασπάσει το ΠΑΣΟΚ, η απάντηση από τους πολίτες θα είναι πολύ σκληρή» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Χρήστος Πρωτόπαπας. Όπως σημείωσε, δεν μπορεί να πηγαίνει αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ ο γιος του ιδρυτή του.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να κάνει κάποια νέα κίνηση υπέρ της ενότητας του κόμματος μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σε μια πρώτη πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τετ -α- τετ με τον Γ.Παπανδρέου λίγο πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την περασμένη Τρίτη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Βενιζέλο να διαμηνύσει εκ νέου στον πρώην πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει ενωμένο στις εκλογές. Ορισμένοι δεν αποκλείουν, δε, να προχωρήσει ένα βήμα ακόμη, κάνοντας αποδεκτό ένα από τα ζητήματα που έχει θέσει ο Γ.Παπανδρέου και συγκεκριμένα να δεσμευθεί για την πραγματοποίηση Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα συζητηθούν τα πάντα.

Πυρετώδεις διεργασίες στο στρατόπεδο Παπανδρέου

Την ίδια ώρα, πάντως, το επιτελείο του Γ.Παπανδρέου προετοιμάζεται πυρετωδώς, με πηγές να αναφέρουν πως ήδη καταρτίζονται ακόμη και τα ψηφοδέλτια.

Επικεφαλής του συντονιστικού γραφείου φέρεται να είναι ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος, ενώ ρόλους – κλειδιά έχουν αναλάβει οι κ.κ. Πετσάλνικος, Σαχινίδης, Μωραΐτης, Ξυνίδης και Πεταλωτής.

Παράλληλα, εντείνονται οι επαφές με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Σταύρο Λαμπρινίδη, ενώ αποστασιοποιημένος εμφανίζεται ο Παύλος Γερουλάνος.

Εν τω μεταξύ, επτασφράγιστο μυστικό αποτελεί το όνομα του νέου κόμματος.

Οι πληροφορίες θέλουν να κυριαρχούν λέξεις όπως: «Αλλαγή» ή «Κίνημα αξιών» στο όνομα του κόμματος που θα ιδρύσει ο Γ.Παπανδρέου.

Η.Κ.