«Οι μέρες που έρχονται επιτάσσουν ο ίδιος ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις. Έρχονται εποχές που πρέπει όλοι να χορέψουμε στους ρυθμούς του Πυρίχειου, του ποντιακού πολεμικού χορού που δείχνει τον ηρωισμό, τη λεβεντιά και την αντρειοσύνη» δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που άκουσε τα κάλαντα των Χριστουγέννων από τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Οι μέρες που έρχονται επιτάσσουν ο ίδιος ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις. Οι καιροί που έρχονται απαιτούν ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ, η επόμενη μέρα μετά τις πιθανές ερχόμενες εκλογές χρειάζεται ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για το λαό».

«Έρχονται εποχές που πρέπει όλοι να χορέψουμε στους ρυθμούς του Πυρίχειου, του ποντιακού πολεμικού χορού που δείχνει τον ηρωισμό, τη λεβεντιά και την αντρειοσύνη. Κι όπως τραγουδούσαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα ποντιακά, «Ντο θ’ φτάμε τα παράδας και το πολά το βίον, το ΚΚΕ ασ’ όλεν το καλλίον». Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.