Ο ορισμός της συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τον Φ. Κουβέλη και η συνεδριαση της Κ.Ε., στην οποία θα συζητηθούν συμμαχίες, ψηφοδέλτια και εκλογική στρατηγική είναι οι δυο διαδικασίες για τις οποίες προετοιμάζονται στην Κουμουνδούρου έπειτα και από την δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή πρόεδρου της Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την κυρίαρχη εκτίμηση στο επιτελείο του Αλ. Τσίπρα, οι εκλογές αποτελούν πλέον αναπόδραστη εξέλιξη, με πιθανότερη ημερομηνία την 1η Φεβρουαρίου.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι προετοιμασίες θα πρεπει να γίνουν με πυρετώδεις ρυθμούς, σημειώνεται από κομματικά στελέχη, τα οποία παντως επισημαίνουν και κάποια «αγκάθια».

Ενα από αυτά είναι η φερόμενη ως βέβαια συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, η οποία πάντως στην Κουμουνδούρου δεν αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που παρουσίασε ο Φ. Κουβελης στο κόμμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφενός η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ είναι επιφυλακτική για την συνεργασία και αφετέρου ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει ειδικό καθεστώς και πολιτική αυτοτέλεια στην ΔΗΜΑΡ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, αμέσως μετά την τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να αποσαφηνιστεί αν η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ συνιστά συνεργασία ή απορρόφηση του κόμματος του κ. Κουβέλη από τον σχηματισμό από τον οποίο αποχώρησε προ μερικών ετών, μια εξέλιξη που προκαλεί επιφυλάξεις και αντιδράσεις ακόμη και στο περιβάλλον του κ. Κουβέλη.