Με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες», της οποίας ηγείται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, καταδικάζεται σε υψηλούς τόνους η συμπεριφορά των κ. κ. Παραστατίδη και Βουδούρη.

«Είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους-με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στη δήλωσή του ο κ. Γλέζος δεν παραλείπει να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να συμπεριλάβει τους δύο αυτούς βουλευτές στα ψηφοδέλτιά του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας»; αναρρωτιέται χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση

«Είναι ανεπίτρεπτο βουλευτές της σημερινής βουλής να εξαπολύουν λάσπη εναντίον συναδέλφων τους-με τους οποίους διαφωνούμε κάθετα- περί χρηματισμού τους έτσι χωρίς στοιχεία και ανεξέλεγκτα.

Οι δηλώσεις των Οδυσσέα Βουδούρη και Παραστατίδη αποτελούν μνημείο ηθικής πολιτικής παρακμής. Έχουμε φτάσει στον πάτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να υπηρετήσει τον Λαό και τον τόπο, ας αναρωτηθεί: Με τέτοιες συμπεριφορές θα υπηρετήσουμε το στόχο μας;

Αυτοί οι δύο βουλευτές δεν πρέπει με κανένα τρόπο να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτιά του. Αν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι και να δείξουμε στον Ελληνικό Λαό ότι δεν μας ενδιαφέρει μόνο η εξουσία».

Αποδοκιμασία από ΣΥΡΙΖΑ

Σε έμμεση αποδοκιμασία των όσων υπονόησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Παραστατίδης και Βουδούρη για όσα υπονόησαν περί χρημαστισμο ανεξάρτητων βουλευτών που υπερψήφισαν την υποψηφιότητα Δήμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθετεί αστήριχτα επιχειρήματα και γενικεύσεις χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, που αφήνουν ερωτηματικά για τη στάση των βουλευτών».

Η Κουμουνδούρου διαχωρίζει, μάλιστα, τις καταγγελίες του Παύλου Χαϊκάλη τονίζοντας στην ανακοίνωση της ότι «η στάση του, άλλωστε, αποδεικνύει ότι η αξιοπρέπεια έχει μεγαλύτερη αξία από όσο ορισμένοι την κοστολογούν».

Και για την ίδια υπόθεση καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ: «Αποδεικνύει, επίσης, ότι καμία μεθόδευση δε θα μπορέσει να αλλοιώσει τη συνείδηση των βουλευτών. Τούτη την ώρα χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα για να βγάλουμε τη χώρα από το βούρκο».