«Μου ζητούσε συνέχεια λεφτά και διακανονισμό του δανείου του που το είχα πράξει από τον προηγούμενο Αύγουστο. Του είχα στείλει μικρά χρηματικά ποσά ως απλή οικονομική βοήθεια. Κάναμε καθημερινά ραντεβού, ορισμένα από τα οποία για παρέα με άτομα από το φιλικό του περιβάλλον. Εκείνες τις ημέρες μου είχε στείλει SMS όπου μου ζητούσε σε αυτά τα άτομα να φέρω ένα δώρο σε μια συνάντησή μας. Και εγώ του έλεγα να μη βρεθώ προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Στο τελευταίο επίμαχο ραντεβού δεν πήγα γιατί ήταν περίεργος, πολύ επίμονος και συζητούσε επίμονα για χρήματα. Αν ήθελα να συμμετάσχω σε δωροδοκίες βουλευτών για την ψήφιση του κ. Δήμα, θα απευθυνόμουν στον κ. Χαϊκάλη που ήξερα ότι είναι πιστός στον κ. Καμμένο ή θα προτιμούσα άλλους ανεξάρτητους βουλευτές τους οποίους γνωρίζω;».
Αυτό φέρεται να εκμυστηρεύθηκε σε συνεργάτες του ο επενδυτικός σύμβουλος Γιώργος Αποστολόπουλος σχετικά με τις επίμαχες συναντήσεις του με τον Παύλο Χαϊκάλη και την καταγγελλόμενη απόπειρα χρηματισμού του.
Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής δήλωνε αποκλειστικά στο «Βήμα»: «Με έκπληξη και οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές «βεντέτες» υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη έναν μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό! Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος». Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Ολα στο φως χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες».
Ο κ. Αποστολόπουλος ζητεί μάλιστα «άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών για να αποδείξει ότι ποτέ δεν είχε στη διάθεσή του και δεν θα μπορούσε να διακινήσει ποσό της τάξεως των τριών εκατομμυρίων ευρώ που (σ.σ.: υποτίθεται σύμφωνα με αυτόν) προοριζόταν για τον κ. Χαϊκάλη». Ακόμη σημειώνει ότι «και από το άνοιγμα του κινητού μου μπορεί να προκύψει ότι δεν είχα επαφή με πολιτικά πρόσωπα και υπηρεσιακούς παράγοντες που τάχα θα μπορούσαν να μου είχαν δώσει εντολή να δωροδοκήσω βουλευτές».
Ωστόσο ο κ. Αποστολόπουλος φέρεται να έχει αναφέρει στους ίδιους ανθρώπους ότι «γνώριζε από τη Μεσσηνία τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και είχε ορισμένες επαφές μαζί του», συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «η τελευταία επικοινωνία μου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ήταν προ ενός μηνός για γενικότερα πολιτικά ζητήματα».
Βασικό ζητούμενο όμως είναι πότε ο κ. Αποστολόπουλος και άτομα από το προσωπικό περιβάλλον του πληροφορήθηκαν τις καταγγελίες του κ. Χαϊκάλη και την έρευνα που είχε ξεκινήσει από τις δικαστικές αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές του «Βήματος», η σχετική πληροφόρηση είχε υπάρξει όχι με τις σχετικές δημόσιες αναφορές του κ. Χαϊκάλη το πρωί της Παρασκευής αλλά αρκετές ημέρες νωρίτερα, χωρίς να διευκρινίζεται οτιδήποτε για την «πηγή ενημέρωσής» του.
Ο κ. Αποστολόπουλος είχε διατελέσει σύμβουλος ελληνικής τράπεζας (κυρίως των διοικητικών στελεχών της) ως το καλοκαίρι του 2014 από όπου απεχώρησε –όπως είπε στους συνεργάτες του –«γιατί δεν έβγαζα καθόλου λεφτά αφού οι επενδύσεις από το εξωτερικό λόγω της πολιτικής κρίσης ήταν ανύπαρκτες και τα περιθώρια κέρδους μου λίγων χιλιάδων ευρώ».
Ο κ. Αποστολόπουλος είχε κατά καιρούς επαφή με τα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας, του ΠαΣοΚ αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ φέρεται να γνώριζε παλαιότερα, χωρίς πλήρη επαλήθευση, και άτομα από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Εντυπωσιάζει όμως η αρθρογραφία του σε ΜΜΕ με το ψευδώνυμο «Δευκαλίων» την τελευταία διετία. Στις 20 Μαρτίου 2013 έγραφε για τους «άθλιους σχεδιασμούς της φιλομνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά και τρόικαςγια χειραγώγηση της κοινής γνώμης μέσω στημένων δημοσκοπήσεων και πρόκλησης μεθοδευμένων εσωκομματικών συγκρούσεων στα αντιμνημονιακά κόμματα».
Λίγους μήνες αργότερα έγραφε σε άρθρο με τίτλο «Αντώνη, μην κλέβεις»: «Η στήληστις 25 Απριλίου είχε δημοσιεύσει το άρθρο με τίτλο «Αντώνη, μη βιάζεσαι», με αφορμή κάποιους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για το θέμα της ανεργίας. Τότε η στήλη είχε καλέσει τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά να περιμένει τα επίσημα στοιχεία και μετά να πανηγυρίσει. Ο Πρωθυπουργός έχει αποδειχθεί ότι είναι τακτικός αναγνώστης της στήλης. Φαίνεται ότι προβληματίστηκε από αυτό το άρθρο, με αποτέλεσμα να έχουμε τα παραπάνω αναθεωρημένα μεν αλλά άτοπα αποτελέσματα στο πρόβλημα της ανεργίας. Αντώνη, μην κλέβεις!». Για να συμπληρώσει: «Θα αφήσουμε τους Σαμαρο-Τουρκολιάδες & Σία να συναγωνίζονται τη δόξα και τα έργα του περίφημου Χρήστου Λαναρά της περιβόητης Κλωνατέξ στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τα βλαχοτάγαρα του Μαξίμου να κατηγορούν για όλα τα δεινά της χώρας τον ΣΥΡΙΖΑ και θα ασχοληθούμε σήμερα με πραγματικά οικονομικά στοιχεία και γεγονότα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ