Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση στους κόλπους των ανεξάρτητων βουλευτών, μετά και την κοινή δήλωση των Οδ. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη και τους υπαινιγμούς που διατύπωσαν για την στάση των συναδέλφων τους που ψήφισαν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Ένας εξ αυτών, ο Χρ. Αηδόνης, εξεμάνη κατά των δυο βουλευτών εκτοξεύοντας βαριές κουβέντες εις βάρος τους αλλά και «απειλές», αφού όπως είπε, σύμφωνα με αυτήκοους βουλευτές, να προσέχουν να μην κυκλοφορούν πολύ αυτές τις μέρες, γιατί εγώ είμαι από χωριό και έχουμε φήμη πρωτόγονου!

Υπενθυμίζεται ότι οι κκ. Βουδούρης και Παραστατίδης σημείωναν στο κείμενό τους ότι «η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, δυστυχώς για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

«Νιώθω οργή και την ανάγκη να πω ότι μετά τις καταγγελίες τους δεν είναι για μένα πλέον συνάδελφοι», δήλωσε ο κ. Αηδόνης εξοργισμένος, επισημαίνοντας ότι «η υιοθέτηση από τους λασπολόγους άθλιων επιχειρημάτων προσβάλει την έννοια της Δημοκρατίας».

«Από τις αρχές Οκτωβρίου μίλησα για την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας, ξεκαθάρισα ότι θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αρνήθηκα την στήριξη στην κυβέρνηση και καταψήφισα τον προϋπολογισμό. Δεν υπολόγισα όμως τους ιεροεξεταστές», ανέφερε ο κ. Αηδόνης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν με καλύπτει καμία ανασκευή τους».

«Περίμενα έστω και σήμερα τη συγγνώμη τους. Τα σκουλήκια, καλά τους είπε ο Σπ. Λυκούδης, είναι και τυφλοπόντικες γιατί κρύβονται», τόνισε, ενώ σημείωσε πως «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, δεν μπορεί να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος». «Με την επιχειρηματολογία των αργυρώνητων και των κουμπαράδων, διαμόρφωσαν αυτό το ζοφερό κλίμα. Ελπίζω αυτή η κωμωδία να μην μετατραπεί σε τραγωδία για τη χώρα. Όλη η ελληνική κοινωνία λέει όχι στις εκλογές», κατέληξε.