Στο Ποτάμι προσπαθούν να κλείσουν τα ψηφοδέλτια και σκανάρουν υποψηφίους, αλλά φαίνεται δύσκολο να κατεβάσουν ψηφοδέλτια σε ολόκληρη τη χώρα επειδή ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θέλει να βιαστεί και να εντάξει σε αυτά πρόσωπα που μπορεί να εκθέσουν την προσπάθεια για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.
Πάντως έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις για τα πρόσωπα που αναμένεται να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μέσω του οποίου το Ποτάμι θα κάνει άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο. Μεταξύ άλλων ακούγονται ονόματα όπως των Αντώνη Καφετζόπουλου, Πέτρου Τατσόπουλου, Γρηγόρη Ψαριανού, Περικλή Βαλλιάνου, Κίμωνα Χατζημίρου, Αντιγόνης Λυμπεράκη, Παναγιώτη Καρκατσούλη, Νίκου Ορφανού, Τρύφωνα Τριανταφυλλίδη, Αννας Ευφραιμίδη, Γιώργου Παυλάκη, Αχιλλέα Γραβάνη, Αλέξανδρου Μαλλιά κ.ά. Κάποιοι άλλοι λέγεται ότι έχουν εκφράσει την προτίμησή τους για συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες και σε αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται οι Χαρίδημος Τσούκας (Ευρυτανία), Ζωή Αποστολοπούλου (Β’ Αθηνών), Χριστίνα Ταχιάου (Α’ Θεσσαλονίκης), Σπύρος Πέγκας, συνεργάτης Μπουτάρη, Κατερίνα Μάρκου (Β’ Θεσσαλονίκης), Σπύρος Δανέλλης (Ηράκλειο), Γιώργος Μαυρωτάς (Περιφέρεια Αττικής), Αναστασία Μήλιου (Σάμος), Ιλχάν Αχμέτ (Ροδόπη), Λυκούργος Λιαρόπουλος (Β’ Αθηνών), Μάκης Παπούλιας (Αρκαδία). Ενδιαφέρον για τα ψηφοδέλτια έχουν εκφράσει και εθελοντές του κόμματος, όπως π.χ. οι Αθηνά Κολιονάσιου, 45 ετών, επιχειρηματίας, Φώτης Σγούρης, 38 ετών, περιφερειακός συντονιστής Ηπείρου, Γιάννης Λάζαρης, τραπεζικός υπάλληλος από την Πάτρα, Δημήτρης Γρηγοριάδης, περιβαλλοντολόγος από την Ξάνθη, Δημήτρης Τούσης, 32 ετών, οικονομολόγος από την Εύβοια, και Δημήτρης Μπάκας, 30 ετών, δικηγόρος από τη Θήβα.
Ο στόχος του Ποταμιού είναι να βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα στις 29 Δεκεμβρίου, οπότε έχουν επιταχυνθεί όλες οι εσωτερικές διαδικασίες. Παράλληλα τα στελέχη του Ποταμιού σε αρκετές περιοδείες επιχειρούν να διεξαγάγουν ένα είδος δικής τους δημοσκόπησης με ερωτηματολόγια που μοιράζουν στο ακροατήριο. Οσοι ενδιαφέρονται να τα συμπληρώσουν καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: «Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα τι πιστεύεις; 1. Αν στέλναμε άλλους, θα διαπραγματεύονταν καλύτερα. 2. Οποιος και να πήγαινε δεν θα είχε διαφορά. 3. Θα ήταν καλύτερα να στέλναμε μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». «Το Ποτάμι αν μπει στη Βουλή θα πρέπει: 1. Να συνεργαστεί με το πρώτο κόμμα, όποιο και αν είναι αυτό, για να σχηματιστεί κυβέρνηση. 2. Να συνεργαστεί μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. 3. Να συνεργαστεί μόνο με τη ΝΔ. 4. Να μη συνεργαστεί με κανέναν και να ασκεί αντιπολίτευση». «Αν το Ποτάμι συμμετέχει σε μια κυβέρνηση, ποια πρέπει να είναι η προτεραιότητά του; 1. Να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. 2. Να φύγει η τρόικα. 3. Αλλο».
Οι καταγγελίες Χαϊκάλη έχουν επηρεάσει όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής. Στη ΔΗΜΑΡ εκτιμούν ότι, ανεξαρτήτως του πορίσματος της Δικαιοσύνης, έχει τορπιλιστεί κάθε ελπίδα για συναίνεση στην προεδρική εκλογή και καλούν τη Δικαιοσύνη να ρίξει άμεσα φως σε όσα καταγγέλλονται επειδή η πολιτική ζωή δεν μπορεί να βυθιστεί άλλο στο τέλμα της αναξιοπιστίας. Το κλίμα που διαμορφώνεται θεωρείται αποτρεπτικό για όσους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ταλαντεύονταν ανάμεσα στην κομματική γραμμή και στο εθνικό συμφέρον. Η Αγίου Κωνσταντίνου θα προσδιορίσει την εκλογική τακτική της μετά το πέρας των τριών ψηφοφοριών με αποφάσεις που θα λάβουν η ΚΕ και το διαρκές συνέδριο του κόμματος σχετικά με αν θα κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές ή αν θα επιλέξει εκλογική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκκρεμεί η συνάντηση του Φώτη Κουβέλη με τον Αλέξη Τσίπρα. Τόσο στη ΔΗΜΑΡ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αντιδράσεις για την εκλογική συμπόρευση των δύο κομμάτων, αν πάντως επιλεγεί η κοινή κάθοδος θεωρείται βέβαιον ότι θα γίνει έπειτα από προγραμματική συμφωνία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ