Επίσπευση της έρευνας για τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ζητεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να υπάρξει σχετικό αίτημα σε συνάντηση που θα έχει ο πρόεδρός της Χρ. Μαρκογιαννάκης με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη – προκειμένου να τεθεί το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών.

Κατά τα λοιπά, το επίμαχο DVD δεν προβλήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας καθώς τα μέλη της συμφώνησαν κατ’ αρχήν να μην δουν το περιεχόμενό του (το οποίο, πάντως, έχει ήδη δει το φως της δημοσιότητας), καθώς δεν αποτελεί, όπως τονίστηκε, πλήρες αλλά μονταρισμένο τμήμα του καταγεγραμμένου οπτικο-ακουστικού υλικού. Θεωρήθηκε δε ότι το περιεχόμενο του DVD είναι «προσβλητικό για τον πολιτικό πολιτισμό και ευτελίζει τους θεσμούς».

Έτσι, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αρκέστηκε να εκδώσει μια ανακοίνωση για τα αυτονόητα: ότι «εκφράζει τη βαθειά ανησυχία της για όσα διαδραματίζονται αναφορικά με ΄΄απόπειρες δωροδοκίας΄΄ βουλευτών». «Τα φαινόμενα αυτά πλήττουν το κύρος του θεσμού και βάλλουν ευθέως κατά της Δημοκρατίας», αναφέρεται, ενώ η Επιτροπή εκφράζει «την πλήρη αποδοκιμασία της και καλεί τους Έλληνες βουλευτές να σεβαστούν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τους συναδέλφους τους και να επιδείξουν τον αναγκαίο για την ιδιότητά τους αυτοσεβασμό».

Τέλος, αποφασίστηκε να συγκληθεί εκτάκτως εκ νέου την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου η Επιτροπή προκειμένου να κληθούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδ. Βουδούρης και Θ. Παραστατίδης, ώστε να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με το περιεχόμενο της κοινής δήλωσής τους με την οποία διατυπώνονται υπαινιγμοί για την στάση άλλων συναδέλφων τους που ψήφισαν υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώ είχαν καταψηφίσει τον προϋπολογισμό, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από μέρους τους.