Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» και πολύπειρος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε χθεςτο μεσημέρι έξω από το Προεδρικό Μέγαρο μια μεγάλη αλήθεια: «Οι εκλογές κινδυνεύουν να γίνουν σε μια περίοδο ζούγκλας».

Ηδυσοίωνη πρόβλεψη του πρώην Πρωθυπουργού, που έγινε μετά τη συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αποτυπώνει σε υπερθετικόβαθμό την αγωνία που υπάρχει σε πολύ μεγάλο τμήμα της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος για το επίπεδο της πολιτικής σύγκρουσης.
Εξάλλου ηκαταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειραςχρηματισμού του από τον φερόμενο ως μεσάζοντα Γιώργο Αποστολόπουλο και τα όσα εξελίχθηκαν επιβαρύνουνυπέρμετρα το πολιτικό κλίμα λίγα εικοσιτετράωρα πριν την δεύτερη ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή της 23ης Δεκεμβρίου.

Από τη μια πλευρά βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου που μιλά για «προβοκάτσια» των ΑΝΕΛ που στηρίζονται και από το ΣΥΡΙΖΑ, κατά τα κυβερνητικά στελέχη, και η οποίαθα καταρρεύσει και αναφέρονται σεσχεδιασμένη επιχείρηση να τορπιλιστεί και να ναυαγήσει η προεδρική εκλογή και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Παράλληλα οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μιλάνε για άθλιο παιχνίδι με τους θεσμούς,για ψεύδη και όπως επισημαίνονταν σε ανακοίνωση του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, η αθλιότητα και η κατασυκοφάντηση είναι στο αποκορύφωμα τους. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς προέβη, σε μια ασυνήθιστη για τα πολιτικά χρονικά, κίνηση ενός Πρωθυπουργού,ανακοινώνοντας την κατάθεση μήνυσης στον Π. Χαϊκάλη. Αυτό αποφασίστηκελόγω της αναφοράς του βουλευτή των ΑΝΕΛστο Μέγκα πως ο φερόμενος ως μεσάζοντας ενεργούσε για λογαριασμό του Πρωθυπουργούκαι ενός τραπεζίτη.
Από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι ΑΝΕΛ που προκάλεσαν πολιτική αναταραχή με τις καταγγελίες τους, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που από την πρώτη στιγμή στάθηκε υποστηρικτικά στον Πάνο Καμμένο, μιλώντας αρχικά, από πολύ νωρίς το πρωί, οΑλέξης Τσίπρας για πολύ σοβαρή υπόθεση, ο Νίκος Παπάς (κουμπαράδες έγραψε στο twitter) και ο Πάνος Σκουρλέτης.
Η ΝΔ, μετά τον πρόωρο αιφνιδιασμό και την νευρικότητα που επικράτησε, έσπευσε αμέσως να κατηγορήσει τους ΑΝΕΛ και το ΣΥΡΙΖΑ με επιθετικές δηλώσεις της Σοφίας Βούλτεψη, κυβερνητικής εκπροσώπου. Στηναναφορά του Π. Χαϊκαλη για το νόημα του φερόμενου ως μεσάζοντα (σ.σ. Γιώργου Αποστολόπουλου), η ΝΔ απάντησε με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών (εστάλησαν αρχικά σε επιλεγμένα από το κεντρικό σύστημα site). Σε αυτές τις φωτογραφίες εμφανιζόταν ο Γ.Αποστολόπουλος να συμμετέχει το 2013 ως σύμβουλος τότε του Π. Καμμένου σε συνάντηση με τον Αλ.Τσίρα και τους Ν.Παπά και Π.Σκουρλέτη, ενώ ακολούθησε και δήλωση του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου για τη σχέση του φερόμενου ως μέσαζοντα με τους ΑΝΕΛ.
Βέβαια η ΝΔ απέφυγε να σχολιάσει τις αναφορές του Π. Καμμένου ότι τονφερόμενοως μεσάζοντα τον γνώρισε στα γραφεία της ΝΔ, πριν αποχωρήσει από το κόμμα και κάθ´υπόδειξη ανώτερου στελέχους είχαν συνεργασία για την υπόθεση των CDS.
Επίσης η ΝΔ δεν διέψευσε με δημόσια δήλωση ήέστω μεδιαρροή ότι ο Γ. Αποστολόπουλος εμφανιζόταν συχνά στα γραφεία της την περίοδο του αντιμνημονιακού αγώνα (2010-2011), καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως διατηρούσε επικοινωνία με κεντρικά στελέχη του κόμματος και αντάλλασσαν απόψεις και πληροφορίες, επί πολιτικών και κυρίως οικονομικών ζητημάτων.

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες (είχαμε και υπονοούμενα από ανεξάρτητους για ανεξάρτητους βουλευτές για την επιλογή τους να ψηφίςουν θετικά στην πρώτη ψηφοφορία)ενισχύουν την άποψη πολλών ότι τα όσα θα διαδραματιστούν τις επόμενες μέρες δεν θα έχουν προηγούμενο στην μεταπολιτευτική ιστοριλα του τόπου.

Ηανησυχία είναι έκδηλη σε όλα τα επίπεδα, της οικονομικής και πολιτικής ζωής, ενώ η πολιτικήσύγκρουση που είναι σε εξέλιξη αδικεί τον υποψήφιο Πρόεδρο Σταύρο Δήμα, κατά γενική ομολογία μια εξαιρετική υποψηφιότητα, καιαμαυρώνει και την προεδρική εκλογή, που αποτελεί και το «κλειδί» για τις μελλοντικές εξελίξεις.