«Ο κ. Αποστολόπουλος και ο Χαϊκάλης είχαν πολύχρονη φιλιά και ο πρώτος βοηθούσε τον δεύτερο να επιλύσει σειρά οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Στις εν λόγω συζητήσεις υπήρχε γενική αναφορά για τις προγενέστερες καταγγελίες του στελέχους των ΑΝΕΛ κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου και ότι ο ίδιος ο κ. Χαϊκάλης δήλωνε…. ανοικτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Λόγω ακριβώς αυτών των προβλημάτων που αντιμετώπιζε».

Αυτό ανέφεραν μιλώντας προς Το Βήμα στενοί συνεργάτες του συμβούλου επενδύσεων κ. Γιώργου Αποστολόπουλου σχετικά με την καταγγελόμενη εμπλοκή του στην αναφερόμενη «απόπειρα χρηματισμού» με τρία εκατομμύρια ευρώ του κ. Παύλου Χαϊκάλη, προκειμένου να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Σταύρο Δήμα.

Σύμφωνα με τους ίδιους ισχυρισμούς «την κουβέντα για τα χρήματα και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας την προκαλούσε ο κ. Χαϊκάλης και ο σύμβουλος επενδύσεων απλώς έκανε χαλαρή σχετική συζήτηση λόγω ακριβώς των φιλικών σχέσεών του με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ». Συμπληρώνοντας δε ότι «το ραντεβού που είχε κανονισθεί και εκείνος δεν εμφανίσθηκε είχε τελείως διαφορετικό περιεχόμενο και αιτία από αυτό που εμφανίσθηκε», ότι «ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα παράδοσης τέτοιου ποσού που ποτέ δεν είχε στην κατοχή του» καθώς και ότι «το σχετικό υλικό που έχει παρουσιασθεί είναι προϊόν μοντάζ».



Ωστόσο αυτοί οι ισχυρισμοί των συνεργατών του κ. Αποστολόπουλου δεν επαληθεύονται από τους δημοσιοποιηθέντες διαλόγους του με τον κ. Χαϊκάλη αφού σε τμήματα της συζήτησης ακούγεται ο ίδιος να παίρνει την πρωτοβουλία να μιλά για «προκαταβολή 700.000 ευρώ, για έλεγχο των χαρτονομισμάτων, για μετατροπή των χρημάτων σε ράβδους χρυσού» και άλλα σχετικά.

Ο κ. Αποστολόπουλος σε δήλωσή του αναφέρεται σε «μονταρισμένο υλικό» και σε «θεατρικό αστυνομικό σενάριο από έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και έναν showman πολιτικό αρχηγό», συμπληρώνοντας ότι «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευργετηθέντος».

Η σχετική δήλωση του κ Γιώργου Αποστολόπουλου έχει ως εξής:
«Με έκπληξη κι οργή παρακολουθώ στα ΜΜΕ να με εμπλέκουν σε πολιτικές «βεντέτες» υποκινούμενες από δόλια κομματικά συμφέροντα. Πρόκειται για θεατρικό αστυνομικό σενάριο με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη ένα μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό! Στους δολοπλόκους υπενθυμίζω απλά τη ρήση «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος». Είμαι στην άμεση διάθεση της Δικαιοσύνης για την αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας. Όλα στο φως χωρίς μοντάζ, συρραφές και μηχανορραφίες».