Να χυθεί άπλετο φως όσον αφορά τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Π. Χαϊκάλη ζητούν οι βουλευτές. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρ. Μαρκογιαννάκης απηύθυνε έκκληση προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου να γίνει άμεσα έρευνα και εις βάθος, προκειμένου, όπως είπε, «αν οι καταγγελίες είναι αληθινές αυτός που επιχείρησε την εξαγορά να υποστεί όσα πρέπει, αν όμως είναι ψευδείς, αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας να ασκήσει ποινική δίωξη γι’ αυτούς που μηχανεύονται τέτοιες καταγγελίες».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ Κ. Τριαντάφυλλος ζήτησε να υπάρξουν άμεσα απαντήσεις διατυπώνοντας, πάντως, υπαινιγμούς περί «μικροπολιτικής σκοπιμότητας». «Όλοι εμείς που σηκώσαμε μεγαλύτερο βάρος της κρίσης απαιτούμε από όλους σοβαρότητα, όχι θεάματα και όχι διαδικασίες που δεν φέρνουν στο φως τα πάντα. Καμία ανοχή σε φημολογία που επιβαρύνει την δοκιμαζόμενη κοινωνία και υποκρύπτει πολιτικές κοντόφθαλμες σκοπιμότητες. Απευθυνόμαστε προς τις δικαστικές αρχές, τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Βουλής. Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Σήμερα να δοθούν όλες οι απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τριαντάφυλλος.

Αλλά και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης διατύπωσε υπαινιγμούς για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες λέγοντας πως κάποιοι με την συμπεριφορά τους προσπαθούν να καλύψουν το ότι δεν είναι ηθικά ακέραιοι. Και τόνισε ότι η σιωπή όσων δεν έχουν λόγο να σιωπούν δεν δικαιολογείται. «Είναι υποχώρηση μπροστά σε ελάχιστους που με φωνές καλύπτουν την ηθικής τους μη ακεραιότητα», σημείωσε.

Τα φαινόμενα κατήγγειλε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Δριβελέγκας λέγοντας ότι κάνουν κακό στο Κοινοβούλιο. «Ας επικρατήσει επιτέλους η λογική. Φθάνουν τα σόου. Εδώ δεν είναι τηλεόραση. Κάνουν κακό στην χώρα. Ο εισαγγελέας οφείλει να τους καλέσει και όχι απλά να τους διερευνήσει, αλλά πρέπει να τιμωρούνται όσοι συμπεριφέρονται με τρόπο που προσβάλει την Δημοκρατία», είπε. Ενώ για «αίσχος» έκανε λόγω η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή δηλώνοντας ότι «είναι ντροπή και όνειδος για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία αλλά και την αξιοπρέπεια του έλληνα πολίτη να ευτελίζονται έτσι οι θεσμοί με έναν τρόπο σκοταδιστικό, ενώ η οποιαδήποτε καταγγελία πρέπει να γίνεται με διάφανο τρόπο».