Με εξεταστική επιτροπή ή ακόμα και ειδικό δικαστήριο προειδοποιεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος όσους συμμετείχαν στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου, συμπεριλαμβανομένου του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

«Επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνση της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σημείωσε ακόμη ότι θα πρέπει να ερευνηθεί και η απόφαση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου για είσοδο στο πρώτο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελόριζο».

Ο κ. Μητρόπουλος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε τα συνοδευτικά μέτρα που ζητά η τρόικα για το 2015, ούτε τους όρους που θα θέσει για υπαγωγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL.

Τόνισε, επίσης, πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει άμεσα και μονομερώς όλα τα μνημονιακά μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών ή συντάξεων, αντίθετα, όμως, θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές για άλλα ζητήματα, κυρίως για το δημόσιο χρέος.

ΠΑΣΟΚ: Θλιβερές και διχαστικές δηλώσεις

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις Μητρόπουλου περί «ειδικών δικαστηρίων», κάνοντας λόγο για «θλιβερές και διχαστικές» δηλώσεις που «επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τον ρόλο και τη συμπεριφορά που έχουν οι Γενίτσαροι στη διαδρομή της ιστορίας» και αναφέροντας ότι «ο Αλέξης Μητρόπουλος πρέπει να ντρέπεται για το κατάντημά του».

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Οι σημερινές δηλώσεις του Αλ. Μητρόπουλου στο ΣΚΑΙ περί παραπομπής σε Ειδικό Δικαστήριο της κυβέρνησης Παπαδήμου, του Στ. Δήμα και του Γ. Παπανδρέου, επαναφέρουν την πολιτική ζωή της χώρας στην εποχή των ωμών εκβιασμών και εκφοβισμών. Στην περίοδο του εκφασισμού της κοινωνίας, των «αγανακτισμένων στις πλατείες» με τις ιαχές περί προδοτών, δωσίλογων και Πινοσέτ. Ο Α. Μητρόπουλος πρέπει να ντρέπεται για το κατάντημά του. Δυστυχώς, οι θλιβερές και διχαστικές του δηλώσεις επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τον ρόλο και τη συμπεριφορά που έχουν οι Γενίτσαροι στη διαδρομή της ιστορίας».