Σφοδρή επίθεση στον διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στο πλαίσιο συζήτησής του με δημοσιογράφους νωρίτερα την Τρίτη.

Με αφορμή τα χθεσινά σχόλια του κ. Στουρνάρα, μίλησε για δηλώσεις έξω από τα όρια και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Στουρνάρας ίσως δεν έχει συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν είναι πλέον υπουργός Οικονομικών».

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη ο διοικητής της ΤτΕ λειτούργησε προβοκατόρικα σε βάρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε και για θεσμικό ατόπημα και εκτροπή για την οποία ο κ. Στουρνάρας κρίνεται και οι ευθύνες του είναι βαρύτατες.

Απατώντας αργότερα σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Σκουρλέτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί η παραίτηση του διοικητή της ΤτΕ σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

«Ολοι αξιολογούνται και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά»
ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Ενόψει της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που ξεκινά την Τετάρτη και με αφορμή φημολογία σύμφωνα με την οποία ενδέχεται να διαμορφωθεί σκηνικό εκλογής Προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «ευσεβείς πόθους».

Σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επικοινωνήσουν με αξιωματούχους της ΕΚΤ και να θέσουν ζήτημα για την παρέμβαση του διοικητή της ΤτΕ.