«Επέλεξα τ’ Ανώγεια, για την παρουσίαση του κόμματός μου, γιατί είναι παγκόσμιο κέντρο αναφοράς».

Με αυτά τα λόγια και φορώντας ένα λευκό κεφαλομάντηλο στους ώμους του, ο Απόστολος Γκλέτσος δήμαρχος Στυλίδας, παρουσίασε το απόγευμα τις βασικές αρχές της διακήρυξης του κόμματος του, με την επωνυμία «Τελεία».

Μαζί με τους στενούς του συνεργάτες Βαϊο Γκανή, υπεύθυνο για τον Αγροτικό τομέα, Σταύρο Καρβούνη Οικονομολόγο , Αργύρη Πετρόπουλο δικηγόρο και την Αθανασία Ζομποϊλη τοπογράφο μηχανικό, ο κ. Γκλέτσος παρουσία Ανωγειανών, πολιτών από το Ηράκλειο, τα Χανιά, τα Σφακιά και από άλλα μέρη της Κρήτης δήλωσε πως «ήρθαμε εδώ για να πάρουμε τιμή και δύναμη, γιατί εδώ σας περισσεύει …».

Μιλώντας για το νέο κόμμα ανέφερε ότι «εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε, αν και εσείς το θελήσετε και καταφέρουμε να μπούμε στο Κοινοβούλιο, έλεγχο διαρκή σε συνεργασία με τους δημοσιογράφους και τους εισαγγελείς.

Δεν θέλουμε να μπούμε σε μια κυβέρνηση για να πάρουμε υπουργεία. Θα ζητήσουμε προαπαιτούμενα για να δώσουμε μια ψήφο ανοχής. Και αυτά τα προαπαιτούμενα είναι το να καταργηθεί ο επαίσχυντος νόμος περί ευθύνης υπουργών, να μην γίνεται υπουργός κανένας βουλευτής γιατί το μόνο που κάνουν είναι να ανοίγουν «μαγαζάκια» για να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Επίσης να αρθεί η ασυλία των βουλευτών και να μειωθούν τουλάχιστον στο μισό οι απολαβές τους και τα υπόλοιπα προνόμια τους».

Ο πρόεδρος του νέου κόμματος μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης της «Τελείας», ένα κόμμα το οποίο επιθυμεί να ελέγξει και να ελέγχει τα κόμματα εξουσίας ως ένα κόμμα που δεν ανήκει ούτε στη δεξιά, ούτε στην αριστερά και θέλει τη χρηστή διαχείριση, το κοινωνικό δίκαιο και φυσικά την κατάργηση της ασυλίας βουλευτών και υπουργών.

Είπε επίσης ότι η χώρα έχει ανάγκη να μπει ένα τέλος στη διαφθορά και την πελατειακή άσκηση της εξουσίας μέσω της διαφάνειας και της εντιμότητας στη πολιτική, με αφετηρία τον ουσιαστικό διάλογο με την κοινωνία.

Σχετικά με το ψηφοδέλτιο και τα ονόματα, ο Απόστολος Γκλέτσος είπε ότι αυτό θα είναι έτοιμο Πανελλαδικά στις εκλογές που θέλουμε να γίνουν τον Μάρτιο.