Για «σχέδιο πολιτικής αποστασίας» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την επιστολή των οκτώ βουλευτών από την ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Δημοκρατιών, με την οποία ζητούν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, και εθνικές εκλογές εντός του 2015.

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, πρόκειται για σχέδιο που βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με τη ΝΔ και δεν θα ευδοκιμήσει.

«Δεν είναι τυχαίο ότι και χθες ο κ. Μεϊμαράκης διατύπωσε κάτι ανάλογο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»
είπε, σημειώνοντας πως είναι σε εξέλιξη μια πολιτική αποστασία.

Απάντηση στον κ. Σκουρλέτη έδωσε με ανακοίνωσή του Το Ποτάμι: «Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να λένε ότι όσοι διαφωνούν με τη γραμμή του κόμματός τους, στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι αποστάτες! Και όλοι αυτοί οι πρώην υπουργοί των μνημονίων, οι κομματάρχες και τα στελέχη του παλιού κυβερνητικού συστήματος που συνωστίζονται στην Κουμουνδούρου, τι είναι; Είναι και αυτοί αποστάτες»;

«Εύκολα λόγια και διχαστική λογική από τα στελέχη του κ.Τσίπρα, σε μια κρίσιμη στιγμή που η κοινωνία και η οικονομία απαιτούν συνεννόηση» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

Το κείμενο, που παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υπογράφουν οκτώ βουλευτές, πέντε ανεξάρτητοι -μεταξύ των οποίων και ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος υποστήριζε ώς τώρα ότι θα τηρήσει τη γραμμή του κόμματος με το οποίο εξελέγη στη Βουλή, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ- και τρεις της ΔΗΜΑΡ.

Αναλυτικότερα, πρόκειται για τους ανεξάρτητους Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδη, Βασίλη Οικονόμου, Πέτρο Τατσόπουλο και Γρηγόρη Ψαριανό, καθώς και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη, Νίκη Φούντα και Θωμά Ψύρρα.

Οι οκτώ ζητούν την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επίσης από την παρούσα Βουλή και συμφωνία για ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πορείας προς τις εθνικές εκλογές μέσα στο 2015.