Για συνέχιση της ύφεσης με τυχόν παράταση του Μνημονίου προειδοποιεί, με γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παράλληλα επικρίνει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

«Παράταση του Μνημονίου σημαίνει παράταση των πολιτικών που εγκλώβισαν τη χώρα στην ύφεση, απογείωσαν την ανεργία και τραυμάτισαν σοβαρά την κοινωνική συνοχή»
αναφέρει ο κ. Κουβέλης και προσθέτει ότι «όσα διαδραματίσθηκαν στο Παρίσι και όσα κυοφορούνται στην Αθήνα αποδεικνύουν πόσο σχέση είχε με την πραγματικότητα η αφήγηση του «success story» και οι κυβερνητικές μεγαλοστομίες περί τέλους των μνημονίων».

Χαρακτηρίζει δε απαράδεκτη τη στάση που τηρεί η τρόικα, καθώς – όπως επισημαίνει – αναπαράγει τους γνωστούς νεοφιλελεύθερους φανατισμούς, οδηγεί τα πράγματα με σκληρότητα στα άκρα και υπονομεύει την ευρωπαϊκή συνοχή και καλεί τη κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στους δανειστές ότι τα όρια και οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν προ πολλού εξαντληθεί και να αντιληφθεί ότι η συντήρηση των ασκούμενων πολιτικών ενθαρρύνει την εκδήλωση νέων απαιτήσεων από την πλευρά της τρόικας.

Σε ανάλογη δήλωσή του, μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η επιμονή της τρόικας επιδεικνύει ιδεολογικό φανατισμό που οδηγεί στη διάλυση της κοινωνίας.

Επανέλαβε τη θέση του ότι για το χρέος χρειάζεται τώρα εθνική συνεννόηση και κοινή στάση, και επισήμανε την ανάγκη να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να αντιμετωπισθεί σταδιακά και η ανεργία.