Στα χέρια της Δικαιοσύνης επιστρέφει η υπόθεση του περιβόητου «κουμπαρά» και της εξαγοράς ψήφων βουλευτών στο πλαίσιο εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Την υπόθεση ανασύρει από το αρχείο η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, ύστερα από παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κυρίας Ευτέρπης Κουτζαμάνη την Τετάρτη, την οποία προκάλεσαν καταγγελίες της κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου, βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, περί απόπειρας δωροδοκίας της.

Η κυρία Ξουλίδου διατύπωσε την καταγγελία σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό BLUE SKY το βράδυ της Τρίτης, με τον κ. Πάνο Καμμένο, πρόεδρο του κόμματος των ΑΝΕΛ, να την επιβεβαιώνει, παρεμβαίνοντας τηλεφωνικά στην ίδια εκπομπή.

Την έρευνα θα διενεργήσει και πάλι ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έχει καλέσει ήδη την κυρία Ξουλίδου να καταθέσει στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και την εκπομπή «Σεμνά και Ταπεινά», η κυρία Ξουλίδου επανέλαβε τις καταγγελίες τονίζοντας ότι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, με το όνομα Σούκουρης, την προσέγγισε μέσω Facebook πριν από ένα χρόνο, της έδωσε το τηλέφωνο του και έκανε λόγο για «ταρίφα 2-3 εκατομμυρίων ευρώ», στο πλαίσιο δωροδοκίας βουλευτών, προτρέποντας την «να σκεφθεί το μέλλον της» και «να εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών της».

Σύμφωνα πάντα με την κυρία Ξουλίδου, ο Σούκουρης της συστήθηκε ως μέλος του γραφείου του κ. Νότη Μηταράκη, υφυπουργού Ανάπτυξης, κάτι που ο ίδιος ο υφυπουργός διαψεύδει.

Η βουλευτής τόνισε επίσης ότι το ίδιο πρόσωπο της είπε ότι έχει ήδη χρηματιστεί ο κ. Παναγιώτης Μελάς.

Μηνυτήρια αναφορά του Π.Μελά κατά στελέχους της ΝΔ

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς σε βάρος του μέλους ή στελέχους της ΝΔ κ. Σουκούρη, και κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου, όπως η τελευταία κατήγγειλε.

Η πρώτη έρευνα

Παρά το γεγονός ότι κατά την πρώτη φάση διερεύνησης, ενώπιον του κ. Παναγιωτόπουλου είχαν παρελάσει πολιτικοί, επιχειρηματίες, εκδότες, εντούτοις δεν είχε προκύψει καμία ένδειξη τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή_ σύμφωνα με τον αντεισαγγελέα.

Τα πρόσωπα που είχαν εξεταστεί ήταν, συγκεκριμένα, η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, ο κ. Πάνος Καμμένος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παππάς, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο διευθυντής της κυριακάτικης Kontra News κ. Αιμίλιος Λιάτσος, και ο εφοπλιστής κ. Ανδρέας Μαρτίνος.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε κάνει σαφές ότι κανείς από τους μάρτυρες στην κατάθεσή του έδωσε στοιχεία που να οδηγούν την έρευνα σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, και με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κυρίας Γεωργίας Τσατάνη, είχε θέσει τον φάκελο στο αρχείο.

Η εισαγγελική παραγγελία της κυρίας Κουτζαμάνη έχει ως εξής:

«Με αφορμή καταγγελία της Βουλευτού του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) κ. Σ. ΞΟΥΛΙΔΟΥ, τις βραδυνές ώρες της 25ης Νοεμβρίου 2014 στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» του τηλεοπτικού σταθμού BLUE SKY, περί απόπειρας δωροδοκίας της, την οποία (καταγγελία) επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της ίδιας ως άνω εκπομπής και ο Αρχηγός του ανωτέρω κόμματος κ. Π. Καμμένος, παρακαλούμε, να εξετάσετε εάν συντρέχει περίπτωση ανάσυρσης εκ του αρχείου της δικογραφίας, που σχηματίσθηκε με την 4265/13-10-2014 παραγγελία μας και επανεξέτασης της υπόθεσης, κατ΄άρθρο 43 παρ. 5 Κ.Ποιν.Δ., ενημερώνοντάς μας σχετικά. Συνημμένα σας διαβιβάζουμε και σχετικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου.»