«Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ θα είναι στους δρόμους από την πρώτη μέρα κιόλας».

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν από πάνω τους τη φοβία και να κατανοήσουν πως η δύναμη βρίσκεται στον καθημερινό αγώνα, είτε “απέναντι σε μια στυγνή εργοδοσία ή απέναντι σε ένα ανάλγητο κράτος, βάρβαρο, εχθρικό”», τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό SBC, ενόψει της απεργίας της 27ης Νοεμβρίου.

Ερωτηθείς αν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «το ΚΚΕ θα είναι στους δρόμους», απάντησε: «Φυσικά. Από την πρώτη μέρα κιόλας. Αυτό θα το κάναμε και σε περίπτωση που κάποια στιγμή βρισκόταν η εργατική τάξη στην εξουσία και είχε λαϊκή εξουσία-διακυβέρνηση – όπου θα δίναμε και εμείς το παρών μας σε μια τέτοια κυβέρνηση με ένα πραγματικά ριζοσπαστικό, προοδευτικό, ανατρεπτικό πρόγραμμα που θα μας πήγαινε μπροστά. Και τότε το λαό θα τον θέλαμε στους δρόμους».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ουσιαστικά το νέο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με πολύ χειρότερους όρους απ’ ο,τι ήταν το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80 και για ένα διάστημα αργότερα», και εξήγησε ότι το ΠΑΣΟΚ αρχικά είχε ριζοσπαστικά συνθήματα, ασχέτως αν δεν τα υλοποίησε και ως κυβέρνηση υποχωρούσε.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί ως αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα, γεγονός «που μας κάνει να σκεφτόμαστε τι έχει να συμβεί αύριο ως κυβέρνηση».

Πρόσθεσε ότι «τούτων δοθέντων, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιβάλλει αντιλαϊκούς νόμους και μέτρα», ενώ επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν οργάνωσε και δεν έδωσε κατεύθυνση πάλης στους ψηφοφόρους της.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «αν συνέβαινε αυτό, πολλά μέτρα πιθανόν δεν θα περνούσαν ή θα καθυστερούσαν, άρα θα κέρδισε ανάσες ο λαός και θα δημιουργούνταν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης κοινωνικής-λαϊκής συμμαχίας, που θα έβαζε ζητήματα ενάντια στα μονοπώλια και σε αυτήν την πολιτική».