Νέα συνάντηση – που διήρκεσε διόμιση ώρες – είχαν τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, ενόψει των συνομιλιών της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας, την Τρίτη και την Τετάρτη, στο Παρίσι.

«Στόχος είναι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «πολιτική απόφαση ως τα τέλη του χρόνου, με τις τεχνικές λεπτομέρειες να ακολουθούν».

Στη συνάντηση μετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στόχος της συνάντησης ήταν να επιτευχθεί η επιτάχυνση της αξιολόγησης και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης ημέρας.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το υπ. Οικονομικών έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι, αργά χθες βράδυ συμφωνήθηκε να υπάρξει την Τρίτη 25/11/2014 στο Παρίσι συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας».

Τη συνάντηση στο Παρίσι επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Η Μίνα Αντρέεβα δήλωσε ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη θα συναντηθεί στο Παρίσι στις 25 και 26 Νοεμβρίου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος της Επιτροπής, στη συνάντηση στο Παρίσι θα συζητηθούν ζητήματα- κλειδιά για να υπάρξει πρόοδος στην αξιολόγηση.

«Και οι δύο πλευρές συνεχίζουν να εργάζονται στενά και από κοινού, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, και συζητούν πώς μπορεί η Ελλάδα να συνεχίσει να ενισχύει τη δημοσιονομική της κατάσταση και την οικονομική της ανάπτυξη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη γαλλική πρωτεύουσα είχε γίνει και στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου μια άλλη συνάντηση του κυβερνητικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Οπως και τον Σεπτέμβριο, έτσι και τώρα, τη διαπραγματευτική ομάδα στο Παρίσι θα συνοδεύει αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.